Arslan: Büyükerşen’e yapılan eleştiriler, siyasi nezaketten ve hoşgörüden uzak

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez’in Yılmaz Büyükerşen ile ilgili olarak, “Belli bir kesim sayın başkanı tabulaştırmış. Ona dokunanı linç ediyorlar” sözlerine CHP Milletvekili İbrahim Arslan’dan tepki geldi. Arslan, bir siyasi figürü veya herhangi bir lideri tabulaştırmanın, ülkemiz siyasi tarihinde en yoğun olarak AKP iktidarı döneminde kendisini gösterdiğini belirtti.

Arslan: Büyükerşen’e yapılan eleştiriler, siyasi nezaketten ve hoşgörüden uzak
07 Eylül 2023 Perşembe 11:22

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, AKP Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez’in Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e yönelik sözlerine yanıt verdi. Dönmez’in “belli bir kesimin Yılmaz Büyükerşen’i tabulaştırdığı ve ona dokunanı linç ettiği” iddiasına karşılık veren Arslan, yaptığı açıklamada “ne yaptığı belediyecilikle şehrimizi marka hâline getiren Sayın Büyükerşen’in, ne de onu seven ve destekleyenlerin demokrasi anlayışında ve siyasi karakterlerinde tabulaştırma kültürüne yer yoktur” dedi. Arslan, bir siyasi figürü veya herhangi bir lideri tabulaştırmanın, ülkemiz siyasi tarihinde en yoğun olarak AKP iktidarı döneminde kendisini gösterdiğini belirtti.

Ölçülü ve demokratik eleştirilere hiçbir itirazlarının olmayacağını belirten CHP’li Arslan, son günlerde Büyükerşen’e yapılan eleştirilere bakıldığında, siyasi nezaketsizliğin ve hoşgörüsüzlüğün egemen olduğunu ileri sürdü ve sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Büyükerşen’in Eskişehir için ne kadar proje ürettiği, sunduğu hizmetlerin niteliği ve sağladığı olanaklar, hemşehrilerimiz tarafından 5 dönemdir sandıkta ortaya koydukları iradeyle onaylanarak tescillenmiştir. O halde AKP temsilcilerine düşen; ‘milli iradenin’ Eskişehir’de nasıl tecelli ettiğini görmek ve buna saygı göstermektir.”

Eskişehir’in sorunlarının çözümü, refah seviyesinin arttırılması ve daha da yaşanabilir hâle gelmesi için her zaman elini taşın altına koymaya çalıştıklarını belirten Arslan, “maalesef AKP temsilcilerinin niyetlerinin farklı olduğu apaçık görülmektedir” ifadesini kullandı. Arslan, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Şehrimizde; istihdamı gerçekten arttıracak ve teknolojiyi geliştirecek yatırımları yapmak, yaşam standartlarını yükseltmeye dönük önlemler almak, çevre yolu ve ilçe bağlantı yollarını inşa etmek, Hasanbey Lojistik Merkezi’nin Gemlik Limanı’na bağlantısını sağlamak, havaalanının tarifeli seferlere açılmasını sağlamak, afet riskli alanların dönüşümü ile süperkent ve termal turizm projelerini hayata geçirmek gibi birçok sorunu çözmek iktidar partisinin elindeyken, onların tek derdinin Büyükşehir Belediye Başkanımız ile siyasi nezaket kuralları dışında mücadele etmek olduğu açık bir biçimde ortaya çıkmaktadır.

Sayın Dönmez, şehrin sorunlarının çözümünde ve işbirliği konusunda samimiyse, ortak akılda buluşmak üzere tüm sosyal taraflarla bir araya gelmeli ve bunu şehrin demokrasi kültürünün dışına çıkmadan yapmalıdır. Aksi hâlde işbirliği ifadesi soyut kalmaktadır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.