'Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitirenler Eskişehir’de anıldı

IŞİD’in Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirdiği 10 Ekim katliamında ölenler katliamın 6’ncı yıl dönümünde anıldı.

'Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitirenler Eskişehir’de anıldı
10 Ekim 2021 Pazar 15:19

IŞİD’ın 10 Ekim 2015 tarihinde DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin gerçekleştireceği “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” öncesinde Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında ölen 103 kişi, katliamın 6’ncı yıl dönümünde anıldı. DİSK-KESK-TMMOB-EBTO adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü, SES Eskişehir Şube Eş Başkanı Özge Yılmaz “10 Ekim Ankara Katliamının üzerinden tam 6 yıl geçti. Cihatçıların ellerini kollarını sallayarak gerçekleştirdiği saldırıda “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” diyen 103 barış güvercinini kaybettik” dedi.

Katilleri tanıyoruz

Yüzlerce insanın fiziksel, yüzbinlerce insanın ruhsal olarak yaralandığı 10 Ekim katliamı; emek, barış ve demokrasi uğruna ödenen ağır bedellerden sadece biri olduğunu belirten Yılmaz,

“10 Ekim katliamı; 6 Haziran Diyarbakır ve 20 Temmuz 2015 Suruç katliamlarıyla başlayan ve ardı ardına gelen IŞİD saldırılarının bir parçasıdır. Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul, Antep, IŞİD’in Ankara’nın göbeğinde Emek, Demokrasi ve Barış Mitingine yönelik iki canlı bomba ile gerçekleştirdiği saldırı… Tüm bunlar 7 Haziran sonrasında elde edilen başarının hazmedilememesi sonucu yaşanan, yakın tarihimizin en kanlı saldırıları olarak kayıtlara geçmiştir. 10 Ekim 2015’te Ankara’da katillere adeta koridor açanlar, yol kontrollerini kaldıranlar, saldırı olacağı istihbaratını tertip komitesinden gizleyenler, patlamaların ardından birçok kişinin yaşamını yitirmesine neden olan gaz sıkma emrini verenler, ambulansların geç gelmesinin sorumlusu olanlar, güvenlik tedbirlerini almayanlar bu katliamın sorumlularıdır. Katilleri tanıyoruz!

O gün katliama yol veren karanlık güçlerin kanlı elleri bugün de işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların boğazlarında. Pandeminin derinleştirdiği ekonomik krizin yükünü halkın omuzlarına yıkmak isteyenler onlar. Gençlerin “barınamıyoruz” çığlığını abartılı bulup, gençliği gerici cemaat ve tarikat yurtlarına mahkum edenlerdir onlar. Kendi iktidarının bekası için din istismarını arttıranlar, Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden “kindar ve dindar” nesil yaratma hedefini planlayanlardır onlar aynı zamanda. Kadınlara şiddet, eşitsizlik, ayrımcılık ve itaat zorunluluğunu reva görüp İstanbul Sözleşmesinden çıkanlardır o ellerin sahibi. Sorumluları tanıyoruz!” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.