Anadolu Üniversitesi'ne yeni sorular

DMO (Devlet Malzeme Ofisi) tarafından Anadolu Üniversitesi adına yapılan ihale ile ilgili olarak yeni sorular cevaplanması için Anadolu Üniversitesi idaresini bekliyor.

Anadolu Üniversitesi'ne yeni sorular
04 Ağustos 2021 Çarşamba 23:59

DMO tarafından Anadolu Üniversitesi adına yapılan ihalede yer alan Flash Temelli Veri Depolama Ünitesi Alım İşi Teknik Şartnamesinin ilk yayınlanan versiyonu incelendiğinde birden fazla markanın iş için teklif verebilmesine imkan verecek şekilde yayınlandığı, fakat ihale sürecine ilişkin yapılan zeyilnameler incelendiğinde ihaleye sadece 1 markanın teklif verebilecek hale getirildiği iddia ediliyor. Uzun süredir gündemde yer alan ihale ile ilgili olarak bazı kaynaklardan edinilen bilgiler konunun uzun süre daha gündemde yer alacağını gösteriyor. https://dmo.gov.tr/Files/IhaleDosyalari/11657/11657-5-zeyilname_3.pdf adresinde yayınlanan E-89305108-020-226168 sayılı 3 nolu zeyilnamede yer alan tablo 2'de yapılan değişiklik ve eklenen yeni maddenin ihale süreci başladıktan çok sonra yapılan bir değişiklik olması, mevcut bir maddenin değişikliği şeklinde değil, doğrudan var olan ihale maddelerinden teknik olarak farklı bir içeriğe sahip olması, bir markanın ihaleye girmesini engellediği iddilarını beraberinde getirdi.

İşte Üniversite yetkililerinin cevaplaması beklenen sorular

Ek zeyilnameye imza atan mühendis ve öğretim görevlilere bazı idareciler tarafından baskı yapıldı mı?

İhale süreci başladığında Anadolu Üniversitesi yetkili yöneticileri Ankara’da ihaleye girecek bir firmaya ziyarette bulundu mu? Ziyaret esnasında ihale ile ilgili konuşmalar yapıldı mı?

Aynı firma yine ihale süreci içinde Anadolu Üniversitesine ziyaret etti mi?

Üniversite, ihale kapsamından çıkardığı bir markaya ait ürünü test etti mi? Aktif olarak kullandı mı? Ürünü test edip, aktif olarak başarılı bir şekilde kullandıysa markayı neden ihale kapsamından çıkardı?

Testten başarılı bir şekilde geçen marka Üniversitesinin yayınladığı zeyilnameyi itiraz etti. Üniversite itirazı neden kabul etmedi?

İlgili ihale neden iptal edilmedi. Üniversiteden ihalenin mevcut şekliyle tamamlanması için DMO ya bir talep yapıldı mı?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan - 3 yıl önce
Bu memlekette bir tane Savcı yok mu bu konuyu araştıracak