ALPULULARA “PETROL ARIYORUZ” DEDİLER

MTA tarafından yürütülen sondaj çalışmalarında yetkililer Alpululara ‘petrol arıyoruz’ dediler.

ALPULULARA “PETROL ARIYORUZ” DEDİLER
20 Mayıs 2019 Pazartesi 10:24

Alpu’ya yapılması planlanan termik santral için oluşturulacak yeni ÇED raporu kapsamında sondaj çalışmaları nisan ayında başladı. Çalışmalar Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yürütülüyor. Bu kapsamda yetkililer, şahıslara ait tarlalarda yapacakları sondaj çalışmaları öncesi arazi sahiplerinden izin alması gerekiyor.  Yetkililer izni alabilmek için ‘burada petrol var onun için sondaj vuracağız, belgeyi imzalar mısınız?’   diyerek vatandaşı ikna etmeye çalışıyor.

-Zorla imzalatmak istiyorlar

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr Can Ayday esgündem26.com yaptığı açıklamada, “Burada yaklaşık 300 tane sondaj yapılacak. 16 Nisan’da sondaj yapılan alana gittim. Alanın fotoğraflarını çektim. Çalışmanın yapıldığı yerden bir traktör geliyordu. Ne yapılıyor burada diye sordum. Burada ‘petrol aranıyor’ dediler. Vatandaşın tarlalarında sondaj çalışması yapabilmek için halktan izin almak istiyorlar. Zorla onu imzalatmak istiyorlar. Bazı köylüler veriyor, bazıları vermiyor. İzinsiz belge de topluyorlar. Bunu da biz burada kömür değil de petrol aramaya geldik diye toplamaya çalışıyorlar” dedi.

Haber: Gökhan Koçal

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.