ALPU TARTIŞMASI SÜRÜYOR

Alpu sorunu çözülemiyor. Bu kez de bir dönem aynı yönetimde yer alan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ile CHP İl Başkanı Recep Taşel, Alpu üzerinden karşı karşıya geldi.

ALPU TARTIŞMASI SÜRÜYOR
20 Şubat 2021 Cumartesi 19:15

Alpu’ya, ihtisas sanayi kurmak isteyen Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş sosyal medya hesabından Eskişehir için çok üzücü bir haber:

Üniversitelerimizin bilim üretmek, teknoloji geltirmek, gençlerimize aş ve imkânı sağlamak için yaptığı URAYSİM Mükemmeliyet Merkezi Projesi için;

Belediyeler yürütmeyi durdurma kararı almak için mahkemeye başvurdular. Aynı belediyeler aynı proje için meclislerinde oy birliği ile yapılmasına onay da vermişlerdi” paylaşımında bulundu.

“ESKİŞEHİR HALKININ ZEKASIYLA ALAY ETMEYİN”

Bu paylaşıma yanıt CHP İl Başkanı Recep Taşel’den yanıt geldi. Yine sosyal medya hesabı üzerinden isim vermeden, “Alpu’nun “Büyük Ova” ilan edilen bereketli tarım topraklarında tarım ve hayvancılık yapılmalıdır. Eskişehir halkı, doğru yerde planlandığı sürece bilim teknoloji ve yatırıma karşı değildir. URAYSİM projesi test rayları yine aynı bölgede kıraç arazide yapılabilir. Kaldı ki, projeyi 2008 yılında başlatan ve daha sonra Anadolu Üniversitesi’ne devreden TÜLOMSAŞ genel müdürlüğü Ankara’ya taşınmış ve adı TÜROSAŞ olarak değişmiştir.  Eskişehir halkının zekasıyla alay etmeyin. Doğru yerde projeyi uygulayın destekleyelim. Sanki hızlı tren yaptınız da yapmayın mı dedik” diyen Taşel’in bu paylaşımı altına ESO Başkanı Kesikbaş, Doğan Cüceloğlu’ndan yaptığı alıntı ile karşılık verdi.

DOĞAN CÜCELOĞLU’NUN SÖZLERİYLE KARŞILIK VERDİ

Kesikbaş’ı, Taşel’in paylaşımı altına yaptığı yorum da şu ifadeler yer aldı: “Doğan Cüceloğlu ne güzel söylemiş. Korku kültüründe sorumluluk sana verilmiş “görev”dir. Baba olarak ne yapman, nasıl konuşman gerektiğini kültür sana söyler. Sevgi temelli değerler kültüründeyse sorumluluk “bireysel bir seçim”dir. Baba olarak evladına karşı sorumluluğuna sen karar verirsin.” Yaşamımda kendim olarak var olabiliyor muyum, ayna karşısında kendi yüzüme rahatlıkla bakabilecek bir seçim yapabiliyor muyum? Meselesidir sorumluluk. Korku temelli verilmiş sorumluluk uzun sürmüyor.”

“ÜNİVERSİTE RAYLARIN YERİNİ DEĞİŞTİRMELİ”

Anadolu Üniversitesi bünyesinde Eskişehir’in Alpu ilçesinde hayata geçirilecek URAYSİM test alanı için Bozan, Çardakbaşı ve Yeşildon köylerini içine alan 35 bin dönümlük alana rayların döşenmesi planlanıyor. Yaklaşık 100 kilometrelik ray döşenecek test alanında yer alan binlerce dönüm tarım arazileri için kamulaştırma kararı çıkmıştı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bir ay önce bölgedeki çiftçilerle birlikte yaptığı açıklamada, URAYSİM projesinin sahibi konumundaki Anadolu Üniversitesi yönetimine seslenerek, projedeki test alanının güzergahının değiştirilmesi çağrısında bulunmuştu.  Çakırözer, açıklamasında “Eskişehir demiryolcu kenti. Raylı sistemler alanında yatırım yapılması olumludur. Çiftçiler de projeye karşı değil. Ama Anadolu'nun verimli tarım topraklarını yok etme pahasına yapılmasına karşıyız. Aynı bölgede kıraç topraklar var. Hem de hazine arazisi. Oraya yapılarsa proje daha az maliyetle, tarımsal üretim kaybı yaşamadan ve daha süratli hayata geçirilebilir. Bu konuda hukuki mücadele de başlatılıyor. Ama dava sonucunu beklemek yerine Anadolu Üniversitesi kendisi karar alarak, projenin yerini değiştirmelidir ” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.