ALPU OVASI İÇİN TOPLANAN TOPRAK KORUMA KURULUNUN KARARI HAVADA KALDI

İl Toprak Koruma Kurulu, kömürlü termik santralin kurulmasının planlandığı 1225 hektarlık tarım toprağının “tarım dışı amaçla kullanımına açılması gündemi” ile toplandı.

ALPU OVASI İÇİN TOPLANAN TOPRAK KORUMA KURULUNUN KARARI HAVADA KALDI
02 Ocak 2018 Salı 17:36

Vali Özdemir Çakacak başkanlığında toplam 10 üyenin katılımıyla yapılan toplantı sonucunda yapılan oylamada, 1225 hektarlık tarım toprağının tarım dışı amaçla kullanımına açılması için 6 üye kabul oyu kullanırken, 4 üye ret oyu kullandı.

KABUL OYU VERENLER

VALİ

TARIM İL MÜDÜRÜ

İL DEFTERDARI

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ

ESOGÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TEMSİLCİSİ

DSİ BÖLGE MÜDÜRÜ

(DSİ normal şartlarda Toprak Koruma Kurulu üyesi değil. Ancak söz konusu tarım alanı üzerinde DSİ Projesi olduğu için katıldı.

KURUL NORMALDE 9 KİŞİDEN OLUŞMAKTADIR. ANCAK DSİ AYRICA KATILMIŞTIR.)

RET OYU VERENLER

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEMSİLCİSİ

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİSİ

ZİRAAT ODASI TEMSİLCİSİ

TEMA (Söz konusu yörede toprak ile ilgili konularda çalışan bir STK temsilcisi olarak)

YORUM: Gündemi kabul edenler (ESOGÜ Ziraat Fakültesi temsilcisi hariç) Eskişehir’e dışarıdan atamayla gelen devlet memurları. Reddedenler ise, Eskişehirliler…

2/3 KABUL OYU GEREKİYOR

Normalde 9 üyeden oluşan kurul, bu sefer DSİ’nin de katılımıyla 10 kişi olarak toplandı. Oran 2/3 oy (nitelikli oy çokluğu arıyor), bu da kararın kabul edilebilmesi için en az 6.66 “KABUL OYU” gerekiyor. Ancak oylamada 6 kabul oyu çıktı.

Bu da yapılan oylamada,

1125 hektarlık tarım toprağının tarım dışı kullanımının kabul edildiği anlamına gelmiyor.

Valilikte yapılan toplantı sonrasında oylama yapıldı ancak karar metni henüz yazılmadı. O nedenle karar metninde “kabul ya da ret” konusunda kesin bir ifade kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.