ALPU'DA NELER OLUYOR?

ESTV’de Ali Baş ile Meltem Karakaş Kaya’nın konuğu olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Alpu ile ilgili oldukça önemli iddialar ortaya attı. Kurt, Alpu’da sanayi bölgesi alma kararının çoktan verildiğini bu nedenle çok sayıda arazinin satın alındığını söyledi.

ALPU'DA NELER OLUYOR?
24 Kasım 2020 Salı 21:12

Katıldığı canlı yayında soruları cevaplayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sanayi Odası Başkanını Kesikbaş’ın Alpu’da organize sanayi bölgesini istemeyeni vatan haini olarak lanse ettiğini belirterek, “buradan söylüyorum ben de kabul etmiyorum” dedi. URAYSİM projesinde 10 yılda sadece 2 bina diken hükümetin URAYSİM projesini tamamlanmayacağını belirten Kurt, “Bizim sanayiciler istesin ya da istemesin Alpu’da bir organize sanayi bölgesi, kurulacağını anlıyoruz. Bunu nereden anlıyoruz derseniz buradaki tapu hareketlerinden görüyoruz.

İstanbul’da 3 şirket toplamda 1050 dönüm arazi almış, bir Filistinli şrket 300 dönüm arazi almış, Almanya’da et üretimi yapan bir şirket 80 dönüm arazi almış, yine bir kişi 2500 dönüm arazi almış, Başak şerhli bir futbolcu 80 dönüm başka bir futbolcu 50 dönüm arazi almış,  AKP’li bir eski milletvekiline yakın olan bir şirket 3500 dönüm arazi almış.  Bu araziyi alanlar, buranın organize sanayi bölgesi olacağını bilenler. Bizim Eskişehir’deki milli trenciler bu işi zannediyorlar ki biz alacağız. “Çayırı alalım, kamulaştırmadan yapalım” Alpu’nun osb olacak bölgede 27 bin büyükbaş, 72 bin küçükbaş hayvan var. Bu hayvanlar o çayırlarda otluyor. Biz burayı hallettiğimiz zaman bu hayvanlara güle güle diyeceğiz…”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.