Alpu'da 2 bin 240 metrekare alana sahip yeni bir park yapıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Alpu’da ilçe halkının yeni buluşma noktası olacak 2 bin 240 metrekare alana sahip yeni bir park yapıyor. Proje kapsamında Porsuk Çayı üzerinde bulunan iki köprü ve çevresinde araç ve yaya güvenliği için korkuluk ile aydınlatma çalışmaları ise tamamlandı.

Alpu'da 2 bin 240 metrekare alana sahip yeni bir park yapıyor
19 Ekim 2023 Perşembe 14:04

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehirlilerin aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri park ve yeşil alan çalışmaları kent merkezinin yanı sıra kırsal ilçelerde de tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri Alpu ilçesine yeni bir park kazandırırken, aynı zamanda Porsuk Çayı üzerinde bulunan ve ilçede yoğun olarak kullanılan iki köprü ile çevresinde korkuluk ve aydınlatma projesini hayata geçiriyor.

Proje ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri Alpu ilçesinde Porsuk Çayı kenarında bulunan 2 bin 240 m2’lik alanda park yapım çalışması yürütüyor. Park içerisinde yeşil alanlar, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı ve çatılı oturma elemanları bulunan alanlar yer alıyor. Hazırlanan peyzaj projesi doğrultusunda gerekli alt yapı (elektrik tesisatı, su tesisatı) çalışmaları, sert zemin uygulamaları tamamlanırken bitki ve çim uygulama çalışmaları ise devam ediyor. Park alanında kent donatıları (bank, çöp kutusu), çocuk oyun grubu, fitness aletleri ve 14 adet aydınlatma elemanlarının ise montajı yapılarak hazır hale getirildi.

Ayrıca yine Alpu ilçesinin hareketli bölgelerinden olan Porsuk Çayı kenarındaki Kurtuluş Caddesi ve Vatan Sokakta iki adet araç köprüsü ve korkuluk çalışması ise tamamlandı.

1. köprü çalışmasında 90 metre korkuluk, 13 adet ikili aydınlatma elemanı, 2. köprü çalışmasında 65 metre korkuluk, 6 adet aydınlatma elemanı montajı yapıldı. Porsuk kenarı korkuluk projesinde 183 adet korkuluk (655 mt) ve 38 adet aydınlatma elemanı montajı gerçekleştirildi.

İlçe sakinleri ilçeye kazandırılan park ve korkuluk yapımı çalışmaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve görevlilere teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.