Alkışlar Oğulcan Çelik’e

Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Oğulcan Çelik, bilgisayar bağımlılığına dikkat çekmek için “10.12.15” adında kısa film çekti.

Alkışlar Oğulcan Çelik’e
06 Kasım 2019 Çarşamba 09:16

Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Oğulcan Çelik, bilgisayar bağımlılığına dikkat çekmek için “10.12.15”  adında kısa film çekti. Filmin senarist ve yönetmenliğini Oğulcan Çelik üstlenirken, filmde Melih Salgır,Fatih Pazvantoğlu ve Meral Yılmaz rol aldı. 

Yaklaşık 15 dakikalık filmin galası geçtiğimiz hafta sonu Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu galada film ile ilgili değerlendirmede bulunan Oğulcan Çelik, “Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Filmi okula henüz başlamadan çektim. Ocak 2019’da henüz bir fikirdi ve hayatımda kamera görmemiştim. Ardından senaryoyu yazıp telifini aldım ve castı oluşturdum. Film Temmuz ayının başlarında 3-4 gün içerisinde çekildi. Filmi çektiğimiz evi kiraladık ve odayı tamamen biz yarattık. Ardından kurgusu, ses düzenlemeleri ve müzikleri yapıldıktan sonra galasını gerçekleştirdik” dedi. 

-Filmin konusu

Zamanının çoğunu bilgisayar oyunlarıyla ve telefonun başında geçiren Melih, odasından dışarıya sadece acil ihtiyaçları için çıkmaktadır. Okula çok zorda kalmadıkça uğramaz ve herhangi bir sosyal hayatı da yoktur. Bir gün sabah uyandığında pek çok anormal durumla karşılaşır. Odasının kapısı veya camı açılmaz, telefonu ve interneti çekmez. Odasına sıkışan Melih’i hazin denebilecek bir son beklemektedir.

-Filmin kadrosu

Yönetmen: Oğulcan Çelik

Senarist: Oğulcan Çelik

Yapımcı: Zuhal Çelik

Sanat Yönetmeni: Metehan Aykart

Oyuncular: Melih- Melih Salgır

Güner- Fatih Pazvantoğlu

Bahçedeki kadın- Meral Yılmaz

Bahçedeki küçük dost- Şila

Yardımcı yönetmen: Mert Can Vural

Kurgu: Oğulcan Çelik

Görüntü yönetmeni: Oğulcan Çelik

Müzik: Muhammet Helli

Ses düzenleme ve tasarım: Oğulcan Çelik-Muhammet Helli

Boom operatörü: Yunus Emre Satıcı

Işık şefi: Serdar Şener

Makyöz: R. Ayşıla Bilen

Afiş tasarım: Fatih S. Göçer

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.