Alkışlar OBAK’a

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan 7.7 büyüklüğündeki depremin hemen ardından bölgeye hareket eden Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi “OBAK”, afet bölgesindeki görevini tamamladı. Eskişehir’e dönen OBAK ekibini belediye ana hizmet binası önünde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, aileler ve belediye çalışanları karşıladı. Alkışlarla karşılanan OBAK ekibine, Başkan Kurt teşekkür etti.

Alkışlar OBAK’a
20 Şubat 2023 Pazartesi 13:16

Kahramanmaraş merkezli depremde, Hatay'ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi Kanguru Sokak'taki Fuat Koku sitesi de yıkıldı. Enkazda kalanlar için başlatılan arama-kurtarma çalışmalarına, Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi “OBAK” da katıldı. Yaklaşık 15 gün boyunca arama kurtarma çalışmaları yürüten OBAK, 18 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardı. Antakya’nın hemen ardından Hatay merkezde B sektöründe saha çalışması yürüttü. Buradaki görevini de tamamlayan OBAK, Eskişehir’e döndü.

OBAK ekibi için Odunpazarı Belediyesi Ana Hizmet Binasında karşılama töreni düzenledi. Törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ekip üyelerinin aileleri ve Odunpazarı Belediyesi personeli ile vatandaşlar katıldı. OBAK ekibini karşılayan Başkan Kurt, ekip üyelerine tek tek teşekkür ederek “Hoş geldiniz” dedi. Alkışlarla karşılanan OBAK ekibinin aileleri ve çalışma arkadaşları ile sarılması, duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

BÜYÜK İŞLER YAPTINIZ!

Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, OBAK’ın çok büyük işler yaptığını söyledi. OBAK Ekibine “Hoş geldiniz” diyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Eskişehir’de tüm çalışanlarımız sizin başarılarınızla övündü. Sizin için dua etti. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi için en büyük eserlerden biri olduğunuzu ispat ettiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Büyük işler yaptınız. OBAK, Odunpazarı Belediyesi’nin insan odaklı, ‘önce insan’ diyen politikasının bir ürünü. Sizlerin fedakarlığı ve gayreti ile büyük bir sonuca ulaştı. 15 gün büyük özverilerle; ailenizden, çocuklarınızdan, işinizden fedakarlık yaparak oradaki ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın hayatını kurtardınız, ellerinize sağlık. Odunpazarı Belediyesi, Eskişehirliler olarak sizlere şükran borçluyuz. Çalıştığınız yer olan Hatay’daki insanların bizle olan iletilerinden anladığımız kadarıyla çok büyük başarılar elde ettiniz. Ben hepinizi ayrı ayrı kucaklıyorum, öpüyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık.”

“EKİP ARKADAŞLARIMIN HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Kurt’un konuşmasının ardından OBAK Ekip Lideri Ercan Temel bir konuşma yaptı. Karşılama törenine katılan herkese OBAK ekibi adına teşekkür eden Temel, deprem haberinin duyulması üzerine Başkan Kurt’un talimatı ile alana hareket ettiklerini söyledi. Sabah 5.30’da Hatay’a giriş yaptıklarını kaydeden Temel, “Kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra resmi görevimizi aldık. Gittiğimiz site Hatay’ın en kötü sitesiydi. 2 blok birbirine girmişti. Tüm ekip arkadaşlarım ve Zabıta arkadaşlarımla 24 saat uyumadan 5 gün boyunca bu alanda çalıştık. 18 can, 65 ex çıkardık. Arkadaşlarım, her türlü çabayı gösterdi. Azim ve kararlılıkla çalıştı. Ekip arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizi arayan, bize destek olan, lojistik anlamda da desteğini esirgemeyen Başkanımız Kazım Kurt’a tekrar teşekkür ediyoruz. Sahaya gelip, bizim moral ve motivasyonumuzu tekrar yükseltti. Arkadaşlarımız çok fedakarca çalıştı. Enkazdan çıkardığımız bebeklerin, çocukların ailelerinden, insanlardan geri dönüşler aldık, bizi aradılar. Bizler için farklı bir motivasyon oldu. Bu süreçte bize destek olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.