Alkan’dan sendikalar çağrı: Salgının yol açtığı sorunlara ortak tavır alalım

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan artan vakaları işaret ederek tüm sendikaları salgının yaşattığı sorunlar karşısında ortak tavır almaya davet etti. Alkan, Seyitgazi Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Tepebaşı Necip Fazıl Yıldırım Ortaokulunun karantinaya alındığını belirtti.

Alkan’dan sendikalar çağrı: Salgının yol açtığı sorunlara ortak tavır alalım
24 Mart 2021 Çarşamba 13:13

Alkan, bugün itibarı ile iki okulun daha karantina altına alındığını ve çok sayıda yeni vaka tespit edildiğini belirterek, çok geç olmadan tüm sendikaları salgına karşı ortak tutum içerisinde yer almaya davet etti.

Alkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 2 Mart’tan itibaren okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesi ve sınavların yüz yüze yapılma kararının ardından tedbirlerin yetersizliği nedeniyle iş yerlerinde vaka sayılarının giderek arttığı görülmektedir. Ayrıca salgın hızının artması sadece eğitim ve bilim emekçilerini değil, tüm toplumu olumsuz etkilemektedir. Yüz yüze eğitim sürecinde yaşanacak olumsuzluklar sonucunda da ileride çok daha vahim tablolarla karşı karşıya kalmamız muhtemeldir.

Bu nedenle eğitim öğretim hizmet kolunda örgütlü sendikalar olarak ortak sorumluluk almamız gerektiğini düşünüyoruz.  Eskişehir'de bugün itibarıyla Seyitgazi Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1 öğretmende ve pansiyonunda kalan öğrencilerde covid tanısı kondu. Okul karantinada. Tepebaşı Necip Fazıl Yıldırım

Ortaokulunda 3 öğrenci pozitif çıktı. Okul karantinada.  Tepebaşı Atatürk Ortaokulu 1 öğretmen pozitif, 5.sınıflar uzaktan eğitime geçildi.

Şeker İlkokulunda 1 öğretmen pozitif, 4.sınıflar uzaktan eğitime geçti. Milli Zafer İlkokulunda 1. ve 4. sınıflarda temaslı öğrenciler var. Uzaktan eğitime geçildi. Vali Ali Fuat Güven İlkokulu 1 öğretmen pozitif uzaktan eğitime sınıfı geçildi. Eğitim Sen olarak, Covid-19 salgını ve salgının yol açtığı sorunlara karşı eğitim-öğretim hizmet kolunda bulunan bütün sendikaları bir araya gelmeye ve ortak tutum almaya davet ediyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.