Alkan: Meslek kanunu değil biz itibar ve haklarımızı istiyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20'nci Milli Eğitim Şurası açılışında yaptığı konuşmada Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun kısa süre içerisinde Meclis’e sunulacağını söyledi.Erdoğan’ın açıklamasına Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan’dan tepki geldi: Öğretmenler için bir şey yapılacaksa dönüp öğretmenlere sorun, sendikalara sorun, her biri size tek tek anlatıp öğretecek ihtisasa sahiptir! Meslek kanunu değil biz itibar ve haklarımızı istiyoruz!

Alkan: Meslek kanunu değil biz itibar ve haklarımızı  istiyoruz!
02 Aralık 2021 Perşembe 12:27

Alkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Ekonomik açıdan her gün yoksullaşan, toplum karşısında itibarsızlaştırılan öğretmenleri, içeriğinin ne olduğunu dahi bilmediğimiz Meslek Kanunu ile ayrıştırmaya tabii tutulmasını kabul etmiyoruz. Kaldı ki eğitim çalışanları bir bütündür. Yardımcı hizmetli, memur, öğretmen bir ekiptir. 3600 ek gösterge başta olmak üzere bütün çalışanların ekonomik hakları düzeltilmelidir.

1739 sayılı kanun ne kadar uygulandı ki meslek kanundan söz ediliyor! Öğretmenler başta olmak üzere eğitim çalışanları olarak insanca yaşamak için haklarımızı istiyoruz. Kadrolu, sözleşmeli, ücretli diye ayrışmak; uzman, başöğretmen gibi kariyer basamaklarıyla yarıştırılmak istemiyoruz. Bir öğretmenin maaşında bin lira iyileştirme yapılması ihtiyaçsa tüm öğretmenler için bu ihtiyaçtır, iki binse iki bin! Bizi sınıflandırarak, ayrıştırarak iş barışımızı bozmaya kimsenin hakkı yok! Ülkede sermayeye, zenginlere bütün maddi kaynaklar sınırsızca açılırken sıra kamuya geldiğinde kategoriler ile imkansızlıklar önümüze çıkarılmaktadır. Bu ülkenin fedakarca çalışan öğretmenleri kariyer basamaklarına sığmaz. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 1 milyonun üzerinde öğretmen varken, sadece başöğretmen ve uzman öğretmenler için maaş zammı açıklamak aldatmacadır. Gerisi ne olacaktır? Ekonomik krizin de etkisiyle öğretmenler ekonomik güçlüklerle karşı karşıyadır. Öğretmenlerin özlük ve mali haklarının geliştirilmesini kariyer basamaklarına bağlamak taleplerin karşılanmayacağı ve zamana yayılacak bir süreçle ekonomik sorunların üstünün örtüleceği anlamına gelmektedir. Öğretmenler için bir şey yapılacaksa dönüp öğretmenlere sorun, sendikalara sorun, her biri size tek tek anlatıp öğretecek ihtisasa sahiptir! Meslek kanunu değil biz itibar ve haklarımızı istiyoruz!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.