Alkan: Bu 1 Mayıs yeni bir başlangıç için de son derece önemli

Eskişehir 1 Mayıs Tertip Komitesi, yaptığı açıklamayla 1 Mayıs’ta birlik ve dayanışma çağrısı yaptı

Alkan: Bu 1 Mayıs yeni bir başlangıç için de son derece önemli
27 Nisan 2023 Perşembe 15:18

TÜRK İŞ, DİSK, KESK ,TMMOB, EBTO’nun aralarında bulunduğu 1Mayıs Tertip Komitesi, Pazartesi 12.30 ' da Cumhuriyet Meydanında  yapılacak olan 1 Mayıs Kutlamaları öncesinde çağrıda bulundu. Komite yaptığı açıklamada “Yılın 365 günü ezilen, sömürülen, horlanan, yok sayılan milyonlar 1 Mayıs alanlarında kendilerini ifade eder; taleplerini, umutlarını, tepkilerini omuz omuza paylaşır. 1 Mayıs, tüm değerleri üreten işçilerin-emekçilerin bugüne dair itirazlarını ve yarına dair hedeflerini ifade ettiği bir gündür. 1 Mayıs alanları yüz binlerin birbirlerine ve tüm dünya işçi sınıfına yüzünü döndüğü ve elini uzattığı alanlardır.” diyerek Eskişehirlileri 1 Mayıs alanına davet etti.

Tertip komitesi adına açıklamayı Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan yaptı. Alkan konuşmasında "Uzun zamandır Eskişehir'de özlenen birlikteliği yakaladık diyerek sözlerine başladı. Ülkemizde emekçilerin durumu her geçen gün kötüye gidiyor diyen Alkan "Taleplerimizle alanları doldurmalıyız. Bu 1 Mayıs yeni bir başlangıç için de son derece önemli" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.