Alkan: 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde en önemli talebimiz itibarımızdır!

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle bir araya gelen eğitimcilere seslenen Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Son olarak bir kaymakamın tavırlarında gördüğümüz siyasal iktidarın vücut bulan nobranlığına karşı direnmeye devam edeceğiz. Yok edilen itibarımızdır. Uygulanan eğitim politikaları öğretmenleri hedef haline getirmiştir” dedi.

Alkan: 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde en önemli talebimiz itibarımızdır!
03 Ekim 2021 Pazar 15:10

Özdilek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen eğitimciler. İktidardan itibarlarını iade etmesini istedi. Etkinliğe katılanlara yaptığı konuşmada Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan şunları söyledi: Bugün 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü. Bugün, dünyanın dört bir yanında, gelecek nesillerin emanet edildiği öğretmenlere duyulan saygının en güzel örneklerine tanıklık ediyoruz.

 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, Türkiye’den sadece Eğitim Sen’in üyesi olduğu Eğitim Enternasyonali’ne üye yüzden fazla ülkede eş zamanlı olarak kutlanıyor.

Eğitim Enternasyonilinde Türkiye' yi temsil eden tek sendika Eğitim Sen' dir. Kriter çok nettir: iktidarların arka bahçesi olmamak açıkçası sendika olmaktır.

Dünya Öğretmenler Günü, uluslararası öğretmen örgütlerinin katkılarıyla 5 Ekim 1966 tarihinde ILO ve UNESCO  kararlarıyla Öğretmenlerin dünyanın dört bir yanında sorunlarını dile getirmek için kutlanmaya  başlanmıştır.

Günümüzde  bir çok ülkede eğitim ve öğretmen sorunları siyasal iktidarların baskıları nedeniyle artmıştır. Eğitimin özelleştirilmesi, işgüvencesinin kaldırılması ve tabii ki eğitime ayrılan bütçenin kısılması, öğretmenlerin bizim gibi ülkelerde itibarının kalmamasına neden olmuştur.

Eğitim Sen 100 yıldan fazladır devam eden eğitim emekçilerinin mücadelesinin bugünkü adıdır. Bizim mücadelemiz bugünün olduğu kadar aynı zamanda yarının  güzel ülkesini inşa etme mücadelesidir.

Kamusal, bilimsel ve laik eğitim, mücadelemizin ne kadar önemli olduğunu son 20 yılda yaşadıklarımız bir kez daha göstermiştir . Baskılarla, sürgünlerle ve KHK lar ile bizi yıldırmaya çalışan bu iktidara rıza göstermedik. 3600 ek göstergeden 30 dakika ders süresine kadar bir çok ekonomik ve özlük sorunumuz var. Ama en önemlisi yok edilen  İTİBARIMIZDIR. Uygulanan eğitim politikaları öğretmenleri hedef haline getirmiştir. Çok az çalışan ama her şey isteyen bir meslek grubu olarak siyasal iktidar ve yandaş basın tarafından topluma gösterilmekteyiz.Kamuda ve özel sektörde çalışan milyonlarca öğretmen  emek sömürüsüne tabi tutulmaktadır.

Son TİS de gördük, sorunların kaynağı çözümünde adresi olamaz. Ne EĞİTİM BİR SEN ne de TÜRK EĞİTİM SEN adres değildir. Adres EĞİTİM SEN' dir. Çözüm öğretmenlerin kendi ellerindedir

En son bir kaymakamın tavırlarında gördüğümüz siyasal iktidarın vücut bulan nobranlığına karşı direnmeye devam edeceğiz. Evet belki sayımız azalacak, korkuya teslim olanlar olacak ama Eğitim Sen' in mücadeleci ruhunu kıramayacaklar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.