Ali İsmail’in öldürülmesinin üzerinden 11 yıl geçti

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir’de düzenlenen eyleme katılan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün 11. yıldönümü.

Ali İsmail’in öldürülmesinin üzerinden 11 yıl geçti
03 Haziran 2024 Pazartesi 08:26

İstanbul’da 2013 yılında başlayan Gezi Parkı eylemleri, Türkiye genelinde 79 ile yayıldı. Eylemler sırasında aralarında 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın da olduğu sekiz kişi yaşamını yitirdi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde İngilizce öğretmenliği bölümünde okuyan Ali İsmail Korkmaz, eylemler sırasında, 2 Haziran 2013’te sivil giyimli polisler ve sokaktaki esnaf tarafından dövüldü, komaya giren Korkmaz, yaşama 38 gün tutunabildi. Ailesi ona 10 Temmuz ‘da veda etti.

Gezi Olayları sırasında dövülerek öldürülen Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 11’inci yıldönümünde dövüldüğü yerde anıldı. Anma törenine Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz ve abisi Gürkan Korkmaz da katıldı.

Gezi Olayları sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından basın açıklamasını KESK Eskişehir Dönem Sözcüsü Sertaç Durdu yaptı. Durdu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Gezi Direnişi'nin, Ali İsmail ve arkadaşlarının katledilmesinin 11. Yılındayız. Başta Ali İsmail Korkmaz olmak üzere gezide kaybettiğimiz Etem Sarısülük'ü, Mehmet Ayvalıtaş'ı, Abdullah Cömert'i, Medeni Yıldırımı'ı, Ahmet Atakan'ı Hasan Ferit Gedik'i ve Berkin Elvan'ı saygıyla anıyoruz. Onlara sözümüz var onların hayal ettiği güzel günler gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz ise “Buraya gelmek o kadar çok canımı yakıyor ki. Ben beş sene gelemedim. Geldikten sonra hep şunu dedim, keşke hiç gelmeseydim ve Ali’nin ulu orta bir yerde darp edildiğine şahit olmasaydım. Burada Ali’nin darbına şahit olanların vicdanları rahat mı? Vicdanlarına hesap verebiliyorlar mı? İçleri acımıyor mu? buraya her geldiğimde Ali’nin ‘vurmayın’ dediği cümleleri aklıma geliyor. Görüntüleri izleyemedim ama hep bunları söylemiş. Ali 38 gün direndi. Şu an aramızda yok ama yüzlerce, binlerce Ali İsmail var. Ali İsmail’e sahip çıktığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Harun M - 2 ay önce
Bir günde Eren BÜLBÜL'ü Yasin BÖRÜ'yü saygı ile anın