AKUT BM sınavını geçti

AKUT ekibi, akreditasyon için 5 yılda bir yenilenen BM Uluslararası Arama-Kurtarma Tavsiye Kurulu sınavını başarıyla tamamladı

AKUT BM sınavını geçti
26 Mart 2018 Pazartesi 11:34

Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Birleşmiş Milletler'in (BM) Uluslararası Arama-Kurtarma Tavsiye Kurulu (INSARAG) sınavını başarıyla geçerek akreditasyonunu yenilediği bildirildi.

AKUT Eskişehir ekibinden yapılan açıklamaya göre, AKUT, 2011 yılında kabul edildiği BM tarafından kurulan INSARAG'ın üye ekiplerin operasyonel gücünü kaybetmemesi adına yaptığı sınava, Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Yerleşkesinde hazırlandı.

Hafif, orta ve ağır arama kurtarma olarak üç kategoriden oluşan sınavın orta sınıfına hazırlanan AKUT'un, Bulgaristan'ın Montano kentinde 19 Mart'ta başlayan ve 4 gün süren sınavla yönetsel beceriler ile enkaza müdahale uygulamaları test edildi. 

AKUT, INSARAG farkındalık, kişisel koruyucu ekipmanlar, yapısal-ileri enkaz, tıbbi operasyonlar, tehlikeli maddelerde müdahale, ağır kaldırma, kapalı kısıtlı alanda çalışma ile ip teknikleri ve teknik kurtarma eğitimleri gibi birçok konunun, kar yağışı altında gerçeğini aratmayan senaryolarla işlendiği  sınavı başarıyla tamamladı. 

AKUT böylece 5 yıl boyunca BM akreditasyonunu yenilemiş oldu. 

Bulgaristan'daki sınava katılan AKUT ekibinde Eskişehir'den 7 gönüllünün yer aldığı da bildirildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.