Akçasoy: ESPAT Çalışma Grubumuzun kurulması bizim için çok kıymetlidir

Eskişehir Kent Konseyi bünyesinde, Eskişehir’in uluslararası tanıtımına ve turizm hareketliliğine katkıda bulunmak için gönüllü olarak çalışmalar gerçekleştirmek üzere üniversitelerde görev yapan akademisyenler ve Kazakistan, Rusya, Moldova, Kırgızistan, Ukrayna, Özbekistan, Belarus gibi ülkelerden yaşamak veya çalışmak için gelerek artık Eskişehirli olanların katılımı ile Veronica Aydın başkanlığında ESPAT Çalışma Grubunun kuruluşu gerçekleştirildi.

Akçasoy: ESPAT Çalışma Grubumuzun kurulması bizim için çok kıymetlidir
10 Ağustos 2021 Salı 23:09

Açılışta Kent Konseyi Başkanı Nuray AKÇASOY “Toplumsal yaşamda var olan, farklılıkların bir aradalığını sağlayarak ortak yaşam iradesini sürdürmek anlayışıyla hareket ediyoruz. Yaşamak veya çalışmak için Özbekistan, Rusya, Moldova, gibi ülkelerden kentimize gelen ve artık Eskişehirli olmuş hemşehrilerimizin birkaç ortak özelliği var: Gençler, girişimciler ve yüksek eğitimlerini tamamlamışlar. Hepsi nitelikli ve eğitimli, Eskişehir’imize sosyal ve kültürel katkıda bulunabilecek kişiler. Artık şehrimizde misafir olmaktan çıkmış, ev sahibi olmuşlardır. Bu noktada Eskişehir Kent Konseyi Bünyemizde uluslararası bir danışma - dayanışma merkezi fonksiyonunu da üstlenecek, Eskişehir’imizin uluslararası tanıtımına ve turizm hareketliliğine katkıda bulunmak için çalışacak ESPAT Çalışma Grubumuzun kurulması bizim için çok kıymetlidir. Şehrimizin kültürel yaşamına yeni zenginlikler katmak yönündeki misyonunun uzantısı olarak çalışmalarını gerçekleştirecek ESPAT Çalışma Grubu uluslararası interaktif bir iletişim ortamında, danışma - dayanışma merkezi fonksiyonunu da üstlenecek.” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.