AKBAŞLAR ASAYİŞ KÖPEĞİ OLACAK

İstanbul Pendik’te Köpek Eğitim Merkezi’nde bulunan akbaşlar, asayiş köpeği olacak.

AKBAŞLAR ASAYİŞ KÖPEĞİ OLACAK
28 Kasım 2017 Salı 13:58


İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında, çevik kuvvet polislerinin toplumsal olaylara müdahalesinde artık Kangal köpekleri kullanılacak. İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Çalışkan, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde önce Bayrampaşa’da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Ardından da Pendik’teki Köpek Eğitim Merkezi’nde bir dizi denetlemelerde bulunan Çalışkan, daha önce yurt dışından getirtilen ve ‘Yabancı Menşeli’ köpeklerden oluşan asayiş devriye köpeklerinin, ‘Yerli Menşeli’ olan köpeklerden oluşturulması için başlatılan ‘Asayiş devriye köpeği olarak Kangal ve Akbaş yetiştirme projesi’ kapsamında bu ziyareti yaptığı kaydedildi.

Eğitimleri devam eden 12 ‘Kangal’, 10 ‘Akbaş’ cinsi köpeklerin eğitimlerini yakından takip eden Çalışkan, Bayrampaşa’da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne geçerek polisin toplumsal olaylara müdahale konusunda yaptığı eğitimi yakından izledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.