AK Partili Murat Özcan: Aday gösterilirsem İnşallah rakibim Kazım Kurt olur

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkanı Aday Adayı Murat Özcan, partisi tarafından aday olarak gösterilmesi halinde “Partizanca davrandı, bazı CHP’lileri bile küstürdü, halkın verdiği başkanlık rozetini takmadı” dediği Kazım Kurt’u, rakip olarak görmek istediğini söyledi.

AK Partili Murat Özcan: Aday gösterilirsem İnşallah rakibim Kazım Kurt olur
19 Aralık 2023 Salı 19:34

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı Murat Özcan, Eskişehir Net’te gazeteciler Cihan Yıldırım ve Soner Uçak’ın sorularını yanıtladı.

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı Murat Özcan, Masaüstü programının konuğu oldu.

Partisi tarafından aday gösterilirse, Odunpazarı’nda rakibinin mevcut Belediye Başkanı Kazım Kurt’un olmasını isteyen Özcan, “İnşallah rakibim Kazım Kurt olur. Beş yıldır Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclisi’nde grup başkan vekili olarak görev yapıyorum. Eğer aday gösterilirsem, beş yıl muhalefet ettiğim kişiyi karşımda aday olarak görmeyi stratejik olarak isterim. Kazım Kurt, belediye başkanlığı yaparken parti rozetini çıkarmadı. Elbette ki hepimizin bir ideolojisi var. Ben AK Parti teşkilatında 4,5 yıl hizmet etmiş, en son il başkanlığına vekalet etmiş birisiyim. AK Partililiğimle de her zaman gurur duyarım.  Buradan bütün belediye başkan adaylarına sesleniyorum; koltuğa oturduğunuz zaman parti rozetine göre değil halkın size takmış olduğu başkanlık rozetine göre hareket etmelisiniz. Kazım Kurt buradaki tercihini halkın takmış olduğu rozete göre değil partisinin taktığı rozete göre kullanmış birisidir. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde de kendi siyasetçilerinden memnun olmayan bir kesim var. ‘Sen adil bir adamsın, hepimize adaletli davranabileceğine inanıyoruz’ diyen ve orada görmedikleri adaleti bizde göreceklerine inanan ciddi bir kesim bulunuyor” ifadelerini kullandı.

“Kadınlara ve gençlere özel projelerimiz var”

Özcan, CHP’li belediyelerin hükümetin yapmış olduğu hizmetleri  “yol” ve “beton” diye eleştirirken, hükümetten en fazla taleplerinin yine beton ve asfalt olduğunu söyledi. Odunpazarı’nda özellikle kadın ve gençlere yönelik hazırladıkları ciddi projeleri olduğundan bahseden Özcan, “Gençlerimizle ilgili ilgilenilmesi gereken ciddi sorun ve problemler var. Gençlerimizi sanat ve zanaat alanlarında çok ciddi projelerle destekleyeceğiz. Ev hanımı terimine değişik bir boyut katmak istiyoruz. Kadınlarımızı üretime dahil ederek, bazı STK’larda rol almasını sağlamalıyız. Ev hanımlarının da en az iş hayatında olan kadınlarımız kadar rol oynayabilmesi için bazı projelerimiz var. Hem sosyal sorumluluk anlamında hem de üretim anlamında. Klasik belediyecilik anlayışını değiştireceğiz” diye konuştu.

“Mutfağın çok önceden kurulması gerekirdi”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayının on gün içinde açıklanmasını beklediklerini ifade eden Özcan, “Usul olarak büyükşehir açıklanmadan ilçelerin açıklanması mümkün değil. Ocak’ın ilk haftasında da ilçeler açıklanır diye tahmin ediyorum. Eskişehir gibi dört dönemdir alamadığımız bir şehirle ilgili hazırlıkların, stratejilerin ve mutfağın çok önceden kurulması gerekirdi. Her şehrin dinamikleri, sosyolojisi, oy oranları birbirinden çok farklı” dedi.

“Beni CHP’li siyasetçilere ve seçmene de sorun”

Bu zamana kadar toplumun çok değişik alt kimliklerinden ve ideolojilerinden çok farklı dostluklar biriktiğini, sadece partisinden değil CHP’li seçmenden de oy alabilecek bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Özcan, şunları söyledi: “Odunpazarı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en güçlü olduğu ilçe. AK Parti’den buraya aday olacaksınız partinizden sonra size özel oyların gelebileceğini de hesaba katarak yola çıkmanız lazım. Bunu hesaba katmasaydık, bu yola çıkmazdık. Bu zamana kadar toplumun çok değişik alt kimliklerinden ve ideolojilerinden çok önemli dostluklar biriktirdik. Teveccühün üst seviyede olduğunun farkındayım.  Böyle bir teveccühün olmayacağını bilsem bu yola çıkmazdım. Bu bir macera, bir hayalperestlik değil. Bir kişinin siyasette karşılığının olup olmadığını ölçmek için herkese sorulmalı. Lütfen beni Cumhuriyet Halk Partili siyasetçilere de, Cumhuriyet Halk Partili seçmene de sorun. Çünkü ben oradan da oy alabilecek bir adamım.”

“Anket yaptırmaya ihtiyacım yok”

Son dönemde Odunpazarı aday adayları için yapılan anket çalışmalarını da değerlendiren Özcan,  “Adaylar belli olduktan sonra anket yaptırmanın daha anlamlı sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Ancak onun öncesinde yapılan anketlerin hepsinin manipülasyon içerdiğini çok iyi biliyoruz. Bizim böyle bir çalışmaya ihtiyacımız yok. Yola çıkmadan analiz vatandaşın memnuniyeti üzerine analiz anketi yaptırmıştım. Başka da bir anket çalışmam olmadı” diye konuştu.

“Seçmen gruplarını motive etmemiz gerekiyor”

Genel seçimlerde Cumhur İttifakı’nda yer alan partilerin yerel seçimler için de motive edilmesi gerektiğini vurgulayan Özcan, “Bugün karar vermemiz gereken tek bir şey var.  Bu belediye başkanları devam edecek mi yoksa değişecek mi? Değişecekse de bizim diğer seçmen gruplarını motive etmemiz gerekiyor. Bu bir genel seçim değil ki, oy oranlarımızı test edelim” yorumunda bulundu.

“İYİ Parti adayı katalizör olarak kullanıldı”

2019’daki yerel seçimlerde İYİ Parti adayının ‘Kazım Kurt’a oy vermem’ diyenler için katalizör olarak kullanıldığını savunan Özcan, “Odunpazarı’nda İYİ Parti’ye oy veren 9 bin kişi, eğer o aday olmasaydı ya sandığa gelmeyecekti ya da gelselerdi AK Parti’nin adayına oy verecekti. Onu engellemek adına Türkiye’de olmamış bir yöntemi Odunpazarı’nda yaptılar. Kazım Kurt’un bunun ittifak ruhuna aykırı olduğuna dair vermiş olduğu tepkilerin siyasal anlamda yapılmış rol olduğunu düşünüyorum. Yok değilse de böyle bir mühendislik çalışmasından haberi yoksa da o da siyaseten çok sıkıntılı bir durum. Emine hanımı (Emine Edizgil) tanırım ve takdir ederim. İyi bir siyasetçidir. Odunpazarı’nda seçimlerinin AK Parti ile CHP arasında geçeceğini herkes iyi bilir. İYİ Parti’nin içerisinde, Kazım Kurt eğer aday gösterilirse oy verebilecek kesim belediyede kendi adayının kazanamayacağını bildiği için oyunu karşı tarafa verecektir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.