AK Partili Günay’dan, kadına yönelik şiddete karşı topyekun mücadele çağrısı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yaptığı açıklamada,kadına yönelik şiddetin önlenmesi için topyekun mücadelenin şart olduğuna dikkat çekti.

AK Partili Günay’dan, kadına yönelik şiddete karşı topyekun mücadele çağrısı
25 Kasım 2022 Cuma 15:48

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Eskişehir Şiddet Önleme ve İzleme Merkezini (ŞÖNİM)  ziyaret etti. Günay, ziyarette yaptığı değerlendirmede, devletin kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla kadını korumaya yönelik önemlerini ve şiddete yönelik politikalarını sürekli yenilediğine işaret etti.  Erkek şiddeti, kadın cinayetleri ve kadının korunmasının temel bir politika olarak ele alındığını aktaran Günay, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede hedef ‘sıfır tolerans’ ilkesi ile hiçbir kadının şiddete uğramadığı sosyal doku ve sosyal hayatı inşa etmektir.  Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması ve şiddete uğrayan kadınların korunması konusunda devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ile el ele vererek çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

KADES, 4,2 milyon kişi tarafından kullanılıyor

İçişleri Bakanlığı’nca hayata geçirilen Kadın Destek (KADES) uygulamasının 4,2 milyon kadın tarafından kullanıldığı bilgisini veren Günay,  Yeni eklenen dil seçenekleriyle de 11 ayrı dilde hizmet vermektedir. Manuel telefonlarda da bir program oluşturulması noktasında çalışma yapılıyor” diye konuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin(ŞÖNİM) 81 ilde hizmet verdiğini anlatan Günay, yedi büyük şehirde ŞÖNİM sayısının ikiye yükseltilmesiyle ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yargıda atılan adımların dünyaya örnek olduğunu savunan Günay, şunları söyledi: “Somut pişmanlık emaresi içermeyen davranış biçimleri indirim sebebi olmaktan çıktı. Takım elbise giymek ya da kravat takmak iyi hal indiriminden kategorik olarak çıkarıldı. Israrlı takip Türk Ceza Kanunu'nda da bir suç olarak düzenlendi ve cezası da 6 aydan 2 yıla kadar şeklinde düzenlendi.”

“Her bireyin desteği önemlidir…”

Ülkemizde kadına şiddet ile ilgili zihniyet dönüşümü olmadan sadece devlet sorumluluğu ile bu sosyal konunun çözüme ulaşması mümkün değildir” diyen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Devletimizin çok yönlü ve bütüncül yaklaşımlarının dışında kadına şiddete mücadele konusunda toplumsal düzeyde de etkin ve kararlı bir şekilde bu mücadeleye hepimiz katılmalıyız. Bu sorun 85 milyon insanın sorunudur. Hepimizin el birliği ile bu meseleyle mücadele etmesi gerekiyor.Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için Türk Medeni Kanunu, 6284 sayılı Kanun, Uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan kadın haklarının tüm kurum ve kuruluşlarla eksiksiz uygulanması öncelikli görevler arasında yer almaktadır. Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” sloganı ile yürütülen bu mücadelede kadın-erkek fark etmeksizin her bireyin desteği önemlidir. Aynı zamanda bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, mezhep, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunudur. Bütün dünyadaki kadınlar değerlidir ve toplumları milletleri oluşturan en kıymetli varlıklar kadınlardır. Her zaman ve her koşulda olduğu gibi şimdi ve gelecekte de şiddete karşı mücadelemiz kesintisiz bir şekilde topyekûn devam edecek ve yaşanılan hiçbir olaya, duruma sessiz kalmayacağız.’’

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.