AK Partili Günay Han'da hükümet yatırımlarını inceledi

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ‘Köy Köy Eskişehir’ projesi kapsamında ikinci durağı Han ilçesi oldu. İlçe ziyaretine İl yönetiminden Dış İlçe Koordinatörü Ahmet Akpınar ve Han İlçe Koordinatörü Cenk Sezer, İlçe Başkanı Arif Taşçı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Belceli, İlçe Teşkilat Başkanı Satılmış Yurter eşlik etti. Prof. Dr. Günay Han’da doğalgaz konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

AK Partili Günay Han'da hükümet yatırımlarını inceledi
03 Ağustos 2022 Çarşamba 15:04

KAYMAKAMLIKTA KURUMLARLA TOPLANTI VE YERİNDE İNCELEME

Prof. Günay Han Kaymakamı Murat Ak'ı ziyaret etti ve daha sonra İlçe Kurum Müdürlerinden brifing aldı. Toplantıya Han Kaymakamı Murat Ak, Yazı işleri müdürü Şerif Akdemir, Emniyet Amiri Erhan Güneş, Jandarma Komutanı Emre Uçar, Nüfus Müdürü Hızır Sofcu, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Mustafa Öncel, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mustafa Eroğlu, İlçe Müftüsü H. Fatih Bilgiç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali İhsan Söker, Mal Müdür V. Bekir Belceli, İlçe Gençlik ve Spor Müdür V. Fatih Kaya, SYDV Müdürü Yücel Konakçı, İlçe Tapu Müdürü Burhan Sevim ve Milli Emlak Şefi Tuğba Gürcan katıldılar. Günay “İlçemizdeki çalışmaları Kaymakamımız ile değerlendirdik, ayrıca kurum müdürlerimizden brifing aldık, taleplerini ilettiler. İlçemizin kalkınmasına yönelik proje ve yatırımları masaya yatırdık, her biri için atılması gereken adımları belirledik. SYDV tarafından evde bakım hizmeti geliştirilmeli. Okul alanını ziyaret ettik, çevre düzenlemesi ihtiyacı var. Geçici yerinde görev yapacak Aile Sağlık Merkezi’nin tadilat çalışmalarını yerinde inceledik, ihtiyaçları belirledik. Mal Müdürlüğü binasını gördük. Ilçemizde güzel gelişmelere de tanık oluyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğünce Han Halk Eğitim Merkezi olarak daha önce hiç kurs açılmazken 2021-2022 döneminde farklı alanlarda 25 kurs açılmış olup, sene sonu itibariyle halk eğitim sergisi açılmış, halkın yüzde 17’si katılım sağlamış. İlçede Şehit Bayram Özden Çok Programlı Anadolu Lise’nin TÜBİTAK 4006 kapsamında 15 projesi fuarda sergilenmiş. Han İlçesi liseye giriş sınavlarında bu sene Eskişehir ilçeleri arasında 4. sıraya yerleşmiş, bir öğrencimiz Eskişehir’de Borsa Istanbul Fen Lisesi’ni kazanmış. Bu başarılı sonuçlar bir eğitimci olarak beni çok mutlu etti. Öğrencilerimizi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan tüm eğitimcilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. ilçemizde devam eden yatırımları ve projeleri yakından takip ediyoruz.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

YENİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KONUSUNDA SÜRECİ ANLATTI

Han Toplum Sağlığı Merkezi yatırımı gerçekleşinceye kadar geçici yerinde gören yapacak TSM’nin tadilat çalışmalarını yerinde inceledik. 2018 Yılında Han İlçemize yeni bir TSM yapımına ilişkin 2.5 milyon TL aktarıldı. Sağlık Bakanlığı’ndan sağlanan ödenek ne yazık ki Han Belediyesi tarafından izinler zamanında verilmeyince kullanılamadı. Sağlık Bakanlığımız, Hanlı hemşerilerimize sağlanan hizmetin aksamaması için 2022 yılı içinde yeni bir ödenek daha çıkardı. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca nezdinde emeği geçen tüm bakanlık personelimize teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.

YATIRIMLAR KONUSUNDA MANİPÜLASYONA İZİN VERMEYİZ

İlçe merkezindeki esnafları ziyaret edip, hatır sordu, kahvede ilçe sakinleri ile buluştu, çay içip sohbet etti. Günay “Esnaflarımız sıkıntılarından bahsetti, çok rasyonel önerileri de oldu. Bu önerileri ilgili mercilere ileteceğiz. Kahvede Hanlı hemşerilerimiz ile ilçemizin sorunları ve kalkınması için projeleri konuştuk, tek tek sorularını yanıtladık. Devletimizin getirdiği hizmetleri anlattık. Bunlardan en önemlisi Cumhurbaşkanımızın talimatı ile gerçekleşen doğalgaz erişimi. Hanlı hemşerilerimiz büyük bir heyecanla doğalgazı bekliyor. Unutmayalım bu altyapı projesi Hükümetimiz tarafından gerçekleştirilmekte. Bu yatırımların arkasında çok ciddi bir emek var. Yıllarca takip edilen konular, onlarca kurum kuruluş ile yürütülen süreçler, stratejik aksiyonlar ve çok daha fazlası var. Tüm bu çabada, çalışmada bulunmayıp, bir fotoğraf ile insanları manipüle etmek isterseniz, bu çok mümkün olmamakla beraber bizim de izin vereceğimiz bir şey değil. Çok net ifade edeyim; Hükümetimizin yatırımları konusunda manipülasyona izin vermeyiz.”

TEŞKİLATLA BULUŞMA

Dış İlçe Koordinatörü Ahmet Akpınar, İlçe Koordinatörü Cenk Sezer, İlçe başkanı Arif Taşçı, İlçe Kadın kolları başkanı Gülay Belceli katılımıyla teşkilat toplantısı düzenlendi. Prof. Dr. Günay “Han ilçe teşkilatımız ile bir araya geldik, teşkilat çalışmalarını değerlendirdik. Demografik yapısı nedeniyle özel çalışma gerekmekte. Teşkilatımız bu bilinçle çalışmalarına devam ediyor. Her birine teşekkür ederim.”

HANE ZİYARETLERİ

Han ilçe teşkilat başkanı Satılmış Yurter’in babasının vefatı nedeniyle taziye ve İlçe Başkanı Arif Taşçı'nın kızı Duygu'nun düğünü dolayısıyla hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu. Günay “Teşkilatımız ve vatandaşlarımızla iyi günde, acı günde hep birlikteyiz. Mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar paylaştıkça azalır. Biz de hayatı paylaşıyoruz. Yurter ailesine sabır diliyorum. Genç çiftimize de bir ö

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.