Ak Partili Aydın: Tepebaşı’nın geleceğini satıyorsunuz!

Tepebaşı Belediye Meclisi’ndeki kesin hesap görüşmelerinde Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Meclis üyesi Emre Aydın, Tepebaşı Belediyesi’nin bütçeyi doğru kullanmadığını, 2021 yılı sonu itibarı ile 250 milyon TL borcu bulunduğunu belirterek, belediyenin borç kapatmak için arsa satışı yaptığını söyledi.

Ak Partili Aydın: Tepebaşı’nın geleceğini satıyorsunuz!
22 Mayıs 2022 Pazar 13:41

Meclis Üyesi Emre Aydın; AK Parti grubu olarak Tepebaşı Belediyesi yönetimindeki başarısızlıklardan, yatırımlardaki aksaklıklardan, bütçenin doğru kullanılmadığından bahsettiklerini ancak her fırsatta ‘engelleniyoruz, iller bankasından kredi alamıyoruz veya merkezi idareden para alamıyoruz’ minvalinde cevaplar aldıklarını ve bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Başarı veya başarısızlığın ölçüsü konuşmalarla değil rakamlarla ölçülebilir diyen Emre Aydın, rakamlara bakıldığında gerçeğin ortada olduğunu belirterek, “Maalesef 326.000.000TL toplam geliri olan Tepebaşı Belediyesi’nin 2021 yılı sonu itibariyle toplam 250.000.000TL borcu bulunmaktadır. Belediye şu an Çamlıca Kapalı Pazar yeri sosyal tesisini, Sazova Kültür Merkezi’ni bunca yıl geçmesine rağmen hala kaynak oluşturmadığı için yapamayacak durumda” dedi.

Hükümetten 160.000.000 TL kaynak gelmiş!

2021 yılında Hükümetten Tepebaşı Belediyesi’ne doğrudan 160.000.000TL nakit kaynak geldiğini ve bu paranın 2021 yılı bütçe toplamı 326.000.000TL olan Tepebaşı Belediyesi’nin bütçesinin neredeyse yarısı olduğunu söyleyen Emre Aydın, “Üstelik bu kaynak beklentisinin bilanço kalemlerinde yılbaşında 130.000.000TL olduğunu beklentinin 30Milyon TL üzerinde gerçekleşen Hükümetten gelen kaynak ortadayken hala hükümetten destek alamıyoruz söylemlerinin kesinlikle kullanılmaması gerekiyor” diye konuştu.

41 Milyon Liralık Mülk Satışı!

Tepebaşı Belediyesi 2021 yılı Faaliyet raporunda belirtilen arsa satışlarına da dikkat çeken Emre Aydın, “Belediye sadece 2021 yılında 41 milyon TL karşılığında 70.000 metre kare arsa satışı yaptı ve bu arsaların %98’lik bölümünün Muttalip-Orta-Yeniakçayır ve Zincirlikuyu mahallelerinde. İlçenin büyüme noktalarındaki stratejik yerlerde böyle büyük satışların belediyenin ileriye dönük şehir planlamalarında ciddi sıkıntı oluşturacak ve belediyenin elinde mülk kalmayacak, işin acı tarafı bu bölgelerle ilgili ileriye dönük herhangi bir plan da yok” dedi.

Borç kapatmak için arsa satarsanız müflis tüccardan farkınız kalmaz!

Beklenenin üzerinde gerçekleşen merkezi idareden gelen para, yasal dayanaklarla toplamak zorunda olunan vergiler ve mülk satışlarını çıkarttığımızda ortada belediye faaliyetinin olmadığını görüyoruz derken Tepebaşı Belediyesi yönetiminin asli görevinin vatandaşa hizmet için kaynak oluşturmak olduğunu belirten Meclis Üyesi Emre Aydın, kaynak oluşturmak için yatırım yapmak yerine sürekli arsa satarak borç kapatmaya çalışmanın belediyeyi iflasa götürebileceğini söyleyerek, konuşmasını noktaladı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.