AK Parti'nin harika adayları

Soner Uçak yazdı...

AK Parti'nin harika adayları
11 Nisan 2023 Salı 10:52

AK Parti teşkilatları,  Eskişehir için yapılan vekil listesinin ne kadar kötü olduğunu görmemesi, bilmemesi mümkün mü? Bana kalırsa pek de mümkün değil. Yani kıyısından bucağından Eskişehir’i tanıyan bilen pek çok Ak Partili yapılan listenin aslında Eskişehir ve Eskişehirli için çok fazla anlam ifade etmeyeceğini bilecek kadar siyasi akla sahiptir ve toplumsal reflekslerin farkındadır. AK Parti teşkilatları için sıkıntı bunun bilinmemesi değil,  bu aklı ortaya koyabilecek bir iradeye sahip olamamaları.

 Tepeden tırnağa genel merkeze daha çok da Erdoğan’a tabi olan teşkilatlar, aslında bunun farkında olmalarına rağmen kendilerini “Reisin vardır bir bildiği” sözüyle avuta dursun, yaklaşan seçimlerde AK parti için yaşanacak hezimetin sesi duyulmaya başlıyor. Üst perdeden söylenmeyen daha doğrusu söylenmesi pek de mümkün olmayan itirazlar, şimdiden AK Parti’ye verilen destekleri törpülemeye başladı.

Bazen yenileceğiz hissi, yenilgiden daha fazla tesir eder bünyeye. AK Parti Eskişehir’de tamamen bu hisse bürünmüş. Bu yenilgiden kurtaracak ne bir umut, ne bir öfke, ne de bir inat, ne bir neşe AK Parti’nin eylem ve söylemine yansımıyor. Varsa yoksa ölçüsü çoktan kaçmış, yakıp da kavurmaya yüz tutmuş bir sabır.

Ancak, sabrın sonunun pek de selamet olmayacağının bu kez farkında AK Partili pek çok isim.

Çünkü o sabır uzun bir süredir zorlanmaktaydı…

Evet, AK Parti’nin kendisini iddialı konumda tutacak bir oya sahip olması muhtemel, sadece genel merkezin hal ve hareketlerine, Erdoğan’ın ateşli söylevlerine tav olmuş pek çok kişi sandıklar kurulduğu zaman koşa koşa AK Parti’ye oy vermeye gidecek.

Fakat, kimse uzayda da yaşamıyor, ekonomi dediğinde insanların aklına peynir, soğan, et geliyorsa,

Demirel’in meşhur sözüyle devam edelim tencere iktidarı değiştirebilecek güce ulaşmış demektir.

O halde, AK Parti’nin iktisat politikaları ile beklentilere karşılık veremediği bir ortamda “ben kimi koyarsam o seçilir” demesi baya bir lükse kaçıyor.

Bazen kazanmaktansa, kazanmış gibi görünmek daha evla mı yoksa?

Böylesi bir ortamda “Resin” bildiklerinin pek çok yanılgıyı beraberinde getirmesi muhtemel zannediyorum.

Yaşananlara bakıldığında AK Parti genel merkezinin Eskişehir’e bakıp, “çok iyi bir liste yaptık” demesi beni şaşırtmaz.

AK Parti teşkilatının hep bir ağızdan “harika bir aday listemiz var” demesi de…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.