AK Parti Milletvekili Ayşen Gürcan: EOSB yeni yatırımlar açısından cazibe merkezi haline gelmiş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Gürhan Albayrak Eskişehir OSB Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Heyet üyelerini ziyarette Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Başkan Vekili Metin Saraç karşıladılar.

AK Parti Milletvekili Ayşen Gürcan: EOSB yeni yatırımlar açısından cazibe merkezi haline gelmiş
31 Ağustos 2023 Perşembe 16:06

Küpeli, OSB’deki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

EOSB Başkanı Nadir Küpeli, OSB’deki yatırımlar ile kurum olarak sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgiler vererek “Göreve geldiğimiz 2017 yılından bu yana Eskişehir OSB’yi yatırımcılar için bir çekim merkezi haline getirmek için büyük çaba ve gayret gösterdik. Bunun sonuçlarını da aldık. Eskişehir ekonomisi içinde sanayinin payı yüzde 41’lere geldi. Bunda OSB’de gerçekleştirilen yeni yatırımların çok büyük etkisi var. Bu zamana kadar 3,6 milyon metrekarelik bir alanı yatırımcılara tahsis etmiş durumdayız. 630 fabrikamız şu anda üretim halinde ve 48 bin kişiye iş sağlıyorlar. 258 adet yeni fabrikanın ise inşaat ve proje çalışmaları sürüyor. Her devreye giren fabrika insanlarımıza yeni iş kapısı oluyor. Çalışan sayımız 1-2 yıl içinde 55 bin kişiye ulaşacak. Ama bu arada da birkaç yıldır giderek artan şekilde eleman sıkıntısı yaşamaya başladık. Yeni işgücü bulmakta sıkıntılar yaşıyoruz. Ciddi bir “İşçisizlik” sorunu ortaya çıktı. Vatandaşlarımızı iş hayatına ve sanayiye daha etkin bir şekilde kazandırmamız gerekiyor. Bu konuda devletimizin yeni tedbirler alması gerekiyor. Sanayimizin işgücü açığına çözüm üretmek ve nitelikli işgücü yetiştirmek için Özel EOSB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesini kurduk. Bu yıl Okulumuz, yine halkımızdan çok büyük talep gördü. Alacağımız öğrenci sayısının 3 katı bir taleple karşılaştık. Bunun yanında OSB bünyesinde hizmet veren MEGEM’de işsiz gençlerimizi 3 aylık kurslarla eğiterek sanayimizde işe yerleştiriyoruz. Bugüne kadar 1600 kişiyi sanayide meslek sahibi yaptık. Bunun yanında Eskişehir OSB’nin uzun vadeli büyüme planlarını düşünerek yeni rezerv alanlarımızı bölgemize kazandırmak için çalışıyoruz. Bu konuda arkadaşlarımız büyük emek harcıyorlar. OSB’miz tüm bu genişlemeleri hep kendi özkaynaklarıyla gerçekleştiriyor. Şu anda 34 milyon metrekare büyüklüğe ulaştık ve hedefimiz iler ki yıllardaki yüksek teknoloji alanındaki yeni yatırımları da göz önünde bulundurarak 50 milyon metrekare büyüklüğe ulaşmak. Bu konuda karşılaştığımız hızla çözülebilecek bazı hususlarda Sayın Vekilimizin bize gereken desteği sağlayacağına inanıyorum” dedi.

EOSB yeni yatırımlar açısından cazibe merkezi haline gelmiş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan Eskişehir sanayisinin son yıllarda gösterdiği bu hızlı büyümesinin çok değerli ve önemli olduğunu belirterek “AK Parti Hükümetleri olarak son 20 yılda her zaman sanayimizi ve üretimi öncelikli konumuz olarak ele aldık. Sanayimizin yeni yatırımlarla büyümesi konusunda geçmiş tüm AK Parti hükümetleri ve Bakanlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle her zaman ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiler. Son yıllarda yaptığımız çalışmalarla, Eskişehir’de sanayi yatırımlarında önemli bir ivme yaşanıyor. Yeni yatırımları Eskişehir OSB’ye kazandırılması konusunda gerek partimiz gerekse Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Valilerimiz olmak üzere tüm birimler yoğun gayretler gösteriyor. Bu sayede dünyanın en büyük beyaz eşya üreticisi Çin’li sanayi kuruluşu, yatırım yeri olarak Eskişehir’imizi tercih etti. Bu şekilde birçok yeni yatırımın Eskişehir’e gelmesini temin ettik. İş birliği içinde çalışınca güzel neticeler ortaya çıkıyor. Eskişehir OSB’de bunun güzel sonuçlarını görüyoruz. Bölge gerçek manada bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda. OSB’miz sürekli yeni alanları, yatırıma açıyor. Buda bizleri mutlu ediyor. Büyüme sırasında sorunlar olmuyor mu elbette ki oluyor, Nadir Beyin bana ilettiği başta çevre yolu sorunu, demiryolunun OSB’ye bağlanması hususu ile genişleme alanındaki bazı konuları ilgili makamlarla görüşüp tekrar anlatıp takipçisi olacağım. Ben her zaman üreten ve çalışanın yanındayım, bana her zaman ulaşabilir ve sorunlarınızı iletebilirsiniz. Bizlerde bu sorunları gerekli mercilere iletiyor ve takipçisi oluyoruz. Sizlerin bu gayretli çalışması, Eskişehir sanayisine elbirliğiyle yeni eserler kazandırmanız hepimizi mutlu ediyor ve geleceğe olan güvenimizi arttırıyor” dedi.

Gürcan; EOSB Meslek Lisesi, Her yönüyle çok güzel bir okul olmuş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan ve heyet üyeleri OSB’deki görüşmelerden sonra Özel EOSB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesine geçerek okulun tüm bölümlerinde ve atölyelerinde incelemelerde bulundular. Milletvekili Gürcan “Özel EOSB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde gördüklerim beni çok etkiledi ve mutlu etti. OSB’mizin, Nadir Bey ve ekibinin ne kadar emek ve çaba harcadıklarını, okulu görünce daha iyi görme imkânım oldu. Okulumuz mesleki eğitimde, mimarisi ve iç donanımıyla ülkemiz ve Eskişehir için çok önemli bir referans merkezi haline gelmiş. Bir eğitimci olarak bilhassa mesleki eğitimde bu kadar nitelikli ve donanımlı bir okulun şehrimizde sanayicilerimiz tarafından açılmış olması beni daha da mutlu etti. Her zaman olduğu gibi Eskişehir bir eğitim şehri olduğunu, bu okulla da ortaya koymuş durumda. Her meslek dallında çok gelişmiş atölyelerin olması, çocuklarımızın burada hem öğretmenlerinden hem de usta öğreticilerden uygulamalı ders alması çok verimli bir eğitim ve öğretim metodu sağlamış. Bu tür okulların daha da artması gerekiyor. Sanayimizin ve iş dünyamızın işgücü ihtiyacını karşılamak için mesleki eğitim okullarına talebin daha artması gerekiyor. Aldığım bilgilere ve sayılara göre, sizin okulunuz sayesinde, bu sene Eskişehir’de devletimizin meslek liselerine de olan ilgi ve yönelimde ciddi artış göstermiş. Mesleki eğitim ve okulların ihtiyaçları konusunda bana ilettiğiniz taleplerinizi de hem parti yönetimimize hem de Milli Eğitim Bakanımıza ve ilgili birimlere en kısa sürede ileteceğiz. Eskişehir OSB olarak burada gerek sanayi yatırımlarıyla gerekse de bu örnek okul ile Eskişehir ekonomisine çok önemli katkılar sağlıyorsunuz, bunları bir kere daha sizden dinleme ve yakinen görme imkânı buldum. Hepinizi emeklerinizden dolayı kutluyorum. Eskişehir’imizi elbirliğiyle daha iyi noktalara birlikte taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.