AK Parti Gençlik Kolları'nın, üniversite kantininde parti toplantısı yapmasında hiçbir sorun yok

SONER UÇAK YAZDI...

AK Parti Gençlik Kolları'nın, üniversite kantininde parti toplantısı yapmasında hiçbir sorun yok
21 Ekim 2019 Pazartesi 01:35

Eskişehir AK Parti Gençlik Kolları'nın, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi kantininde toplantı gerçekleştirdiği, toplantı sırasında kantine başka öğrencilerin alınmadığı iddialarının twitter ve bazı haber sitelerinde yer alması sonrasında, bizim dönemden pek çok arkadaş beni arayarak,  duydukları üzüntüyü ifade ettiler.

Her birine itiraz ettim.

Neden mi?

Çünkü, geleceğin taminatı olan gençler meşru zemini aşmamak kaydıyla, mensubu oldukları partinin etkinliklerini pekala üniversitelerde yapabilirler, hatta yapmalılar.

Yıllarca siyasetten öcü gibi bahsedilen bir neslin, siyasetle ister iletişim bilimleri, ister farklı bir fakültenin kantinin de bir araya gelmesinde hiçbir sakınca yok bana kalırsa.

 Hatta ülkenin geleceği adına olumlu bir yaklaşım.

Gençliğin siyasetle uğraşması memleketin hayrınadır, ancak siyasetten medet uman büyüklerin etik tartısına çok fazla kulak asamaması, memleket için cİddi tehlikeler barındırır.

Gençler arasına fitneyi de, maalesef bu bakış açısı sokar.

xxx

Aynı toplantıları CHP’li yahut başka partili gençlerin de, aynı şartlar altında yapması bu durumun etik bir zemine taşınmasının olmazsa olmazdır.

Ve toplantı sırasında diğer öğrencilerde kantinlere girip çıkabilmeli.

AK Partili gençler kadar, farklı siyasi görüşleri temsil eden gençlerin de, aynı gönül rahatlığı ile kantinlerde ülkelerinin geleceği konusunda görüş alışverişinde bulunmaları demokrasinin hayrınadır.

Aksi halde; kantin toplantılarının demokrasimize hiçbir katkı olmayacağı gibi, gençler arasında AK partililerin daha eşit olduğu fikrinin yangınlaşmasına neden olacak.

Yani; kantinler sadece AK partili gençlere mi toplantı salonu olacak, yoksa başka partilere gönül vermiş gençlerde aynı konforla kantinlerde toplantı yapabilirler mi?

Şayet ülkenin bulunduğu durum üniversitelerin siyasallaşmasına müsait değil ise tüm öğrenciler için geçerli olmalı.

Müsait bir zemin varsa, yine farklı siyasi görüşteki öğrencilerde bu zeminden faydalanarak memleket meselelerini tartışacak toplantılar yapabilmeli.

Anadolu Üniversitesi yönetimi bugünden tez yok, şuna karar vermeli: Siyasi toplantılar sadece AK Partili gençlerin hakkı olarak mı kalacak, yoksa diğer siyasi parti mensubu veya sempatizanı geçlerde aynı serbestlikten faydalanacak mı?

Şayet bu kararı verirken etik kaygı güdülmez ise hem Ak Partili gençlerin toplantıları tepki görecek, hem de üniversite yönetiminin tarafsızlığı ciddi şekilde sorgulanacak.

Sorularımıza cevap alabileceğimizden şüpheliyim.

Ancak, bir umut cevaplanır diye umuyoruz işte.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.