AK Parti adayını belirledi: Nebi Hatipoğlu

Önce İYİ Parti’den Milletvekili oldu. Daha sonra İYİ Parti ile görüş ayrılıkları yaşadığını ileri sürerek istifa etti. Kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti rozeti takılan Hatipoğlu, şimdi ise AK Parti’nin büyükşehir adayı. Hatipoğlu siyasi arenada hem hızıyla hem de demeç verirken takındığı öfkeli tavırlarla hafızlarda yer edindi.

AK Parti adayını belirledi: Nebi Hatipoğlu
07 Ocak 2024 Pazar 16:52

İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olarak başladığı siyasi kariyerine girdiği temayül yoklamasından birinci çıkmayı başararak başlayan Hatipoğlu, İYİ Parti’nin birinci sırasına yerleşerek meclise girdi. Kısa bir süre sonra görüş ayrılığı yaşadığını belirten Hatipoğlu İYİ Parti’den istifa etti. Ve AK parti saflarına geçti. Hatipoğlu genel seçim süreci öncesinde ESTV’de katıldığı bir programda "AKP iktidar olursa AK Parti’ye geçer misiniz?" sorusu yöneltilmiş, Hatipoğlu ise "Tabi ki geçmem. Ne işim var. Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Siyaseti iş olarak yapanlar ve hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız. İş kolu olarak yapmayacağız. Allah siyaseti iş kolu olarak yapmayı nasip etmesin." ifadelerini kullanmıştı.

Ülkeyi ayaklandırdı

Genel seçim sonrasında basın mensupları ile buluşan Hatipoğlu oldukça sert açıklamalarda bulunmuştu. O dönem millet ittifakı çatısı altında bulunan İYİ  Parti’nin yerel seçimlerde CHP ile ortak hareket etmesinin yanlış olduğunu belirten Hatipoğlu, “AK Parti ve MHP ile ittifak yapmalıyız” derken, bu açıklaması pek çok kesim tarafından tepki ile karşılanmıştı.

İYİ Parti’ye sert sözler

İYİ Parti’den istifa ettiği süreçte hükümetten teşvik aldığı iddiaları ile gündeme geldi. Bu iddiaları sert sözlerle yalanlayan Hatipoğlu, İYİ Parti’ye aile şirketi benzetmesinde bulunmuştu.

Yılmaz Büyükerşen ile yaş polemiği

Yılmaz Büyükerşen’in yaşı ile ilgili başlattığı polemik ile de gündeme gelen Hatipoğlu, 2013 yılında yapılan ESO seçimlerinde rakibi Savaş Özaydemir’de aynı şekilde yaşı üzerinden yüklenmiş ancak seçimi kaybetmişti.

Şimdi büyükşehire aday

Siyasi kariyerini Büyükşehir adayı olarak sürdürecek olan Hatipoğlu'nun kalan 2 buçuk ayda nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.