Aile Sağlığı Çalışanları da kadro bekliyor

Süresi sözleşmeli ve süresiz sözleşmelilere kadro müjdesi Çalışma Bakanlığı tarafından açıklandı. Fakat bu kapsama Kamu Dışı Aile Sağlığı çalışanları alınmadı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir Sağlık Sen Şubesi Başkan Vekili Ömer Gezer “Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları 12 yıldır köle düzeninde çalışmaktadır ve iş güvencesi zayıf olduğundan hem hastalar hem de amirleri tarafından mobbing uygulanmaktadırlar” dedi.

Aile Sağlığı Çalışanları da kadro bekliyor
01 Aralık 2022 Perşembe 11:57

Kadro müjdesinden faydalanamayan Kamu Dışı Aile Sağlığı çalışanlarının emsalleri ile aynı işi yapmalarına rağmen kadro hakları verilmediği için mağduriyetlerinin devam edeceğini belirten Sağlık Sen Şube Başkan Vekili Ömer Gezer, “12 yıldır en ücra, kırsal bölgelerde yaşayan ailelere hizmet götürmektedirler. Ancak Aile Hekimliği sisteminde çalışanlar ‘kamu’ ve ‘kamu dışı’ melekler olarak maalesef bölünmüştür. Koruyucu sağlık hizmeti veren Ülkemizde 3600, İlimizde 30 kamu dışı aile sağlığı çalışanı bulunmaktadır” dedi.

“Koruyucu sağlık hizmeti veren aile sağlığı çalışanları 12 yıldır devleti tarafından korunmayı bekliyor” diye konuşan Gezer açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:  Maalesef kamu dışı aile sağlığı çalışanları korumasız kalmıştır. Memur-Sen ve Sağlık Sen'in gayretleriyle 424 bin kamu görevlisi kadroya geçerken, en stratejik en mahrum en ücra yerlerde görev yapan kamu dışı aile sağlığı çalışanları kadro dışı bırakılmıştır.

Bugün bu haksızlığa dur demek için İl merkezinin en ücra Aile Sağlığı Merkezi Muttalip Aile Sağlığı Merkezinde bulunmaktayız.

Aldığımız bilgilere göre kamu dışı aile sağlığı çalışanları KPSS puanı ile yerleştirilmediği için kadroya alınmadığı söyleniyor.

Hekim memur olurken KPSS ye mi giriyor,

Diş hekimi memur olurken KPSS ye mi giriyor,

Eczacı memur olurken KPSS ye mi giriyor,

Bu saydıklarımızın hepsi KPSS olmadan memur olmaktadır.

Halbuki kamu dışı aile sağlığı çalışanları arkadaşlarımızın birçoğu KPSS ye girmiş ve yüksek puanlar almıştır. Alım yapılırken sadece KPSS şartı aranmamıştır.

Bu arkadaşlarımızla sözleşme yapılmış ve atamaları valilik onaylı yapılmıştır.

Adları kamu dışı aile sağlığı çalışanı ama kendileri kamu çalışanıdır.

Kadro hakları verilmeyerek mağdur edilmektedirler. Emsalleri ile aynı işleri yapmalarına rağmen;

-Eş durumu tayin hakları yoktur. Oysaki ailenin birlikte olması anayasal bir haktır.

-Doğum sonrası izin hakları yoktur. Bu hakkın olmaması hem anne sağlığı hem bebek sağlığı açısından insan haklarına aykırıdır.

-Kıdem ihbar ve tazminat hakkı yoktur.

-İş güvenceleri yoktur.

-Hastalık izin hakları yoktur.

-Yer değiştirme hakları yoktur.

Bu hakları olmayan kamu dışı 12 yıldır köle düzeninde çalışmaktadırlar ve iş güvencesi zayıf olduğundan hem hastalar hem de amirleri tarafından mobbing uygulanmaktadırlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.