Ahmet Sivri: Tepebaşı'nda doğdum orada yaşıyorum Tepebaşı'na ödemem gereken borçlar var

"92 mahallenin 92’sini de ziyaret ettim. Hangi mahallenin hangi sorunu varsa hepsi kayıt altına aldım" diyen AK Parti Tepebaşı Aday Adayı Ahmet Sivri, Tepebaşı halkının hizmet beklediğini söyledi.

Ahmet Sivri: Tepebaşı'nda doğdum orada yaşıyorum Tepebaşı'na ödemem gereken borçlar var
20 Aralık 2023 Çarşamba 15:13

AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan aday adayı Ahmet Sivri, Eskişehir Net’te gazeteciler Cihan Yıldırım ve Soner Uçak’ın sorularını yanıtladı. 


Geçtiğimiz temmuz ayından bugüne sahada çalışma yürüttüğünü belirten Sivri, “Ben halk adamıyım ve devamlı sahadayım. Hemşerilerimin dertlerini dert edinip, sıkıntılarını çözmek noktasında sürekli mücadele ediyorum. Aday adayı olmamdaki en büyük sebep Tepebaşı bölgesinin 92 mahallesinde yaşayan vatandaşlarımıza daha fazla dokunarak hizmet vermektir. Şehir merkezi de bizim kırsal da bizim. Siyasetçinin halkla iç içe olması gerekiyor. Siyasetin sermeyesi insandır. Makamda oturarak problem çözemezsiniz” dedi.  

“En fazla şikayeti kent merkezinden”

Tepebaşı’nda yaşayan vatandaşların ortak sorununun trafik olduğuna dikkat çeken Sivri, belediyecilik hizmetlerinden en çok şikayeti kent merkezinde yaşayan vatandaşlardan aldıklarını söyledi.  Trafikle birlikte otopark yetersizliğinin de ciddi sorun oluşturmaya başladığına işaret eden Sivri, “Araç sayısı her geçen gün artarken, otopark sayıları yetersiz kalıyor. Belediye, inşaata başlamadan önce müttehitlerden alt yapı ve otopark ücretlerini peşin olarak yatırmasını istiyor, sonrasında ruhsat veriyor. Ancak bu ücretlerle yapılan bir şey var mı? Hayır yok. Belediyecilik hizmetleri anlamında alt yapı da ciddi eksiklikler var. Aşağısöğüt önünde milyon liralara daireler satılıyor ancak ne sokağın ne de kaldırımın var. Sahaya çıktığınızda bu sorunları bire bir görebiliyorsunuz. Vatandaşa dokunamadığınız sürece siyasette başarılı olamazsınız” ifadelerini kullandı. 

CHP’li seçmende değişim istiyor”

Tepebaşı’nda yaşayanların belediyeden hizmet beklediğini savunan Sivri, “Son beş yılda CHP’li belediyelerin Eskişehir’de taş üstüne taş koymadığını kendi partilileri de seslendirmeye başladılar. Değişimin zamanın geldiğini kendi partilileri de artık kabul ediyor. Değişimden yanayız. Partimiz aday gösterir, vatandaşlarımızda teveccüh gösterirse eğer enerjimizi ve gücümüzü vatandaşımıza hizmet için harcayacağız. Aday adaylarımızın hepsi Tepebaşı’nı yönetebilecek kabiliyette. Eskişehir’imizi ‘ak belediyecilikle’ tanıştırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.  


Depreme karşı alınacak tedbir projeleri hazır

Tepebaşı’nda depreme karşı alınacak tedbir ve dönüşümle ilgili projelerinin hazır olduğundan bahseden Ahmet Sivri, “Türkiye bir deprem ülkesi. Devletimiz bu konuda çok önemli çalışmalara imza atıyor. Eskişehir’de deprem kuşağı içerisinde yer alıyor. Aday gösterilir ve belediye başkanı seçilirsem eğer öncelikle belediye içerisinde bir birim kurarak deprem konusunda personel eğitimleri hedefliyorum. Toplanma alanlarını belirleyerek, kentsel dönüşümünün başlamasına öncelik vereceğim. 
Şehir merkezinde çok fazla eski yapı stoku bulunuyor. Bu yapı stokunun acilen yenilenmesi gerekiyor. İmara açılacak yeni alanlarda kesinlikle bitişik nizam yapılara izin verilmemelidir. İşim gereği başka illere de gitme imkanım oluyor. O illerde yapılanları görünce Eskişehir’de hiçbir şeyin yapılmadığını fark ediyorsunuz. Belediye bütçeleriyle kentsel dönüşüm yapabilmek mümkün değil. Burada konut sahiplerinin de elini taşın altına koyması gerekiyor. Karşılıklı fedakarlıklar yapılarak ve ortak akılla bu konu çözülebilir” dedi. 

“92 mahallenin tüm sorunlarına hakimim”

Tepebaşı için hazırladığı projeler hakkında da bilgi veren Sivri, şunları söyledi: “Başkan olduğumuzda çalışma nasıl yapılır, personel nasıl çalıştırılır, yapılan işler nasıl kontrol edilir hepsini göstereceğiz. 92 mahallenin 92’sini de ziyaret ettim. Hangi mahallenin hangi sorunu varsa hepsi kayıt altına aldım. Kızılinler konusunda bakanlarımızla görüştüm. Buradaki 52 derecelik sıcak suyu değerlendirmek istediğimizi ilettim. Sağlık ve kültür turizmi ile tarımda bu kaynağı değerlendirmek için çalışmalarım var.”

“AK Parti’de bir nefer olarak her zaman çalıştım”

Sivri, “Tepebaşı’na aday gösterilmezseniz küser misiniz” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Partinin kuruluşundan bugüne partinin içerisindeyim. 2011’de milletvekili aday adayı oldum ama olmadı. Küstüm mü? Hayır. 2019’da yine Tepebaşı Belediye Başkan aday adayı oldum. Yine olmadı, yine küsmedim. Parti bizim partimiz. Bu zamana kadar küsmedim, bundan sonra da küsmem. Bölgemize çivi çakacak her arkadaşımın yanındayım.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Arabacı - 5 ay önce
Hayırlı olsun abi İnşAllah başarırsın belediye şirket işçileri kadro bekliyor bunu unutma lütfen