Ahmet Ataç: Sevgili dostlar şu manzara zaten diyor ki “bitti artık bu iş”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Her şey Tepebaşı için” sloganıyla düzenlendiği lansmanda gelecek dönem de hayata geçireceği projeleri açıkladı. Ataç konuşmasında “Sevgili dostlar şu manzara zaten diyor ki bitti artık bu iş”

Ahmet Ataç: Sevgili dostlar şu manzara zaten diyor ki “bitti artık bu iş”
03 Mart 2024 Pazar 21:26

Şirintepe’deki Yunus Emre Spor Tesisleri’nde düzenlenen toplantı miting havasında geçti. Etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Adayı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden çok sayıda isim de yer aldı. Gazeteci Ümit Zileli de toplantıyı takip edenler arasındaydı.  Ataç’ı çocukları Cenk Ataç ile Zeynep Ataç ve kız kardeşleri yalnız bırakmadı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Salondakilere Ataç’ın geçmiş dönem yaptıkları ve gelecek dönemde yapacaklarını anlattığı videolar izletildi.  Salonda zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Ataç, konuşmak için çıktığı kürsüde gözyaşlarını tutamadı. Ataç, kürsüde bulunan Kalabak şişesinden su içerek AK Parti’nin Büyükşehir adayı Hatipoğlu’na göndermede bulundu. “Kalabak’tan başka su tanımam” diyen Ataç’ın sözleri salondan büyük alkış aldı. 

Salonda CHP’nin Kütahya Belediye Başkan adayı Eyip Kahveci’yi de selamlayan Ataç, Kahveciyi kürsüye davet ederek, “El birliği ile Kütahya’ya sefer yapalım” dedi. 

“BEŞ YIL NADASA BIRAKTINIZ”

Dört dönemdir Tepebaşı’nda belediye başkanlığı yaptığını anlatan Ataç, Tepebaşı’nda sıradan işler değil, nitelikli işler yaptıklarını söyledi.  Ataç, konuşmasında şunları söyledi: “20 yıl dile kolay, beş yıl da beni nadasa bırakmıştınız. Ben seçmeyi de yaşadım, kaybetmeyi de yaşadım. 1999’da seçildiğim ilk beş yılda mütevazi Tepebaşı’nın geleceği hazırlandı. Altyapısı ve üstyapısı hazırlandı, yeşil alanları tanzim edildi. 2009’da açık arayla Tepebaşı’nı yeniden aldım. O zaman ki belediye başkanına ‘tut diye verdim, yut diye vermedim’ dedim. İkinci dönemde Tepebaşı’nın kaderi farklı yöne gitmeye başladı.  

Sıradan iş yapmak istemedik. Eskişehir’de ve Türkiye’de ilk olmasına dikkat ettik. Bunu da başardık. 99’da Tepebaşı’nda spor sahası yoktu. Market değil iri market yoktu. Kamyon kasasından alışveriş yapıyorduk. Tozunu, çamurunu çok iyi biliyoruz. Çamurun rengine bakarak hangi mahalle ayrımı yapılıyordu. Kurak bir Tepebaşı’ydı, bugün 2 bin 500 dönüm yeşil alanı suluyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 13 metrekare. Bugün yaptıklarımızı kimse düşünmüyordu belki ama hepsini yaptık.”

“SARI KARTI GÖSTERECEĞİZ”

Konuşmasında hükümeti eleştiren ve ülkedeki yoksulluğa dikkat çeken Ataç, “31 Mart’ta bunlara sarı kartı göstereceğiz. Genel seçimlere dört yıl var. Bunlara karşı direneceğiz. Sevgili dostlar şu manzara zaten diyor ki bitti artık bu iş” dedi. 

YENİ DÖNEM PROJELER;

Ataç’ın, Birleşmiş Milletler ’in belirlediği 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda hazırladığı projeler şöyle; 

Aşağısöğütönü Spor Kompleksi

Şirintepe Erken Çocukluk Eğitim Merkezi

Muttalıp Erken Çocukluk Eğitim ve Etüt Merkezi

Şirintepe Kız Öğrenci Yurdu

Çamlıca Erken Çocukluk Eğitim Merkezi

Çamlıca Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Zincirlikuyu Alzheimer Merkezi

Fevzi Çakmak Deneyimli Kafe ve Beldevi

Boyacıoğlu Deneyimli Kafe ve Beldeevi

Çamlıca Yaşam Merkezi

Doğal Yaşam Merkezi

BAKSAN ve Keresteciler Dönüşüm Projesi

Muttalıp Nikah, Düğün ve Davet Salonu

Afet Koordinasyon ve Lojistik Merkezi

Aşağısöğütönü Kent Meydanı ve Afet Toplanma Merkezi

Çatı üzeri GES projesi (Çamlıca Yaşam Merkezi)

İklim Dostu İmar Planlaması

Yeraltı Otoparkları

Kırsal Kalkınma Destekleri

Parklar, Gönüllü Bahçeleri ve rekreasyon alanları

Hanımeli Sokağı Yenileme Projesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.