ADD: ÜLKEMİZİN BUGÜN GELDİĞİ NOKTA İÇLER ACISIDIR

Sivil toplum örgütleri tarafından ‘3 Mart Devrim Yasalarının’ yıl dönümü dolayısıyla Vilayet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

ADD: ÜLKEMİZİN BUGÜN GELDİĞİ NOKTA İÇLER ACISIDIR
03 Mart 2019 Pazar 14:46

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende sivil toplum kuruluşları adına Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Azmi Kerman bir konuşma yaptı.

3 Mart 1924 yılının Cumhuriyet tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Kerman, “Bu tarihte TBMM’de kabul edilen üç devrim yasası ile, hilafet kaldırılmış,  öğrenim birliği yasası kabul edilmiş, Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığı kaldırılmıştır” dedi.

Kerman, “95 yıl önce çıkarılan üç devrim yasası ile İslam coğrafyasında ilk laik ülkeyi kurarak örnek olan ülkemizin bugün geldiği nokta içler acısıdır. Çıkarılan yasalarla eğitim çıkmaza sokulmuş, bilimsel ve laik eğitimden hızla uzaklaşmıştır. Din referanslı okulların önleri açılırken, Atatürkçü öğrenci yetiştirme uygulaması bitirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çelen bırakılarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.