Adalar’da çığırtkanlık tepkisi…

Bazı kafe sahiplerinin mekana müşteri çekmek adına dışarıda adam çalıştırması, bu çalışanların da müşterilerin önünü kesip, rahatsız etmesi hem vatandaşların, hem de kafe sahiplerinin tepkisine neden oluyor….

Adalar’da çığırtkanlık tepkisi…
28 Nisan 2019 Pazar 12:20

Adalar’da bazı kafelerin müşteri çekme yöntemi, kafe sahipleri ve vatandaşların tepkisini çekmeye başladı. Porsuk Çayı’nın her iki tarafında da bulunan bazı kafelerin, müşteri çekmek için gençleri çalıştırmaya başlaması, bu gençlerin de bütün gün gelen geçen herkesin yolunu kesip, onları kafelere girmeye zorlaması tepki görmeye başladı. Bu durumdan vatandaşlar kadar bu yöntemi uygulamayan ve karşı çıkan diğer kafe sahipleri de fazlasıyla şikâyetçi.

Porsuk sahil yolunun Eskişehir’in vitrini olduğunu belirten kafe sahipleri, son günlerde iyice artan bu durumun Adalar’daki ahengi bozduğundan yakınıyor.

Yapılanın bir nevi çığırtkanlık olduğunu söyleyen kafe sahipleri “Günümüzde artık otogar ve pazarlarda bile çığırtkanlık yapılmıyor. Ama gelin görün ki Adalar’da bazı kafelerde böyle bir uygulama başladı. Bu en çok bizi rahatsız ediyor. Bunun önüne geçilmesi için Vilayet ve kaymakamlık ile Belediyelerin duruma müdahale etmesi lazım. Aksi takdirde özellikle hafta sonları ve akşamüzerleri binlerce insanın dinlenmek ve eğlenmek için geldiği Adalar özelliğini kaybedebilir. Bundan endişe duyuyor ve ilgili kurumların olaya el koymasını istiyoruz” dediler.

Aynı konu ile ilgili yakınmalarını dile getiren vatandaşlar da “Olay, kafenin girişinde ‘ buyurun’ diye mekana davet etmenin çok dışına çıkmış. Resmen bir takım insanlar önünüzü kesiyor. Olmadı kolunuzdan tutuyor ve kafeye girmenizi istiyorlar. Bu çok rahatsız edici bir durum. Buna biran önce engel olunmalı” şeklinde yakınmalarını dile getiriyorlar.


Etiketler; #Adalar #kafe
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.