4 AKADEMİSYEN CİNAYETE KURBAN GİTMİŞTİ

4 akademisyenin hayatını kaybettiği vahşetin birinci yıllında ailelerden açıklama: Savcılık ve YÖK soruşturmalarının bir an önce neticelendirilmesi öncelikli talebimizdir.

05 Nisan 2019 Cuma 13:18

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Osmangazi Üniversitesinde Volkan Bayar’ın Fatih Özmotlu, Mikail Yalçın, Serdar Çağlak ve Yasir Armağan’ı öldürmesiyle sonuçlanan vahşetin birinci yılında akademisyen aileleri adına açıklama yapan avukat Ahmet Gürcan Orhan, “Savcılık ve YÖK soruşturmalarının bir an önce neticelendirilmesi öncelikli talebimizdir” dedi.

Kamuoyunu davanın gidişatı ile ilgili bilgilendirmek için yapılan açıklamada Orhan, “Yaşanan vahim olay sonrası katil Volkan Bayar ve eşi Aylin Saadet Baya hakkında Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma başlatılmış, emniyet sorgusun ardından katil, tutuklanarak Eskişehir Cezaevi’ne gönderilmiştir. Aylin Bayar hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.

Olaya ilişkin iddianame henüz hazırlanmamış, ceza davası halen açılamamıştır. Sayın savcılığın ve ilgili makamların konuyu hassasiyet ile değerlendirdikleri hususunda kuşkumuz olmamakla birlikte, soruşturmanın gizliliği nedeniyle dosyanın ne aşama da olduğu ile ilgili yeterli bilgiye sahip değiliz. Ancak bilinmesiniz isteriz ki, göz göre göre gelen bu cinayetin tüm sorumluları hakkında Yüce Türk yargısı nezdinde her türlü yasal yola başvuracak, cinayette ihmali, desteği ve yardımı olan herkesin hukuk karşısında gereken cezayı alması içim tüm gücümüzle çalışacağız.

Savcılık soruşturmasının yanında, ayrıca YÖK tarafından da inceleme yağıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Ancak bu incele de bildiğimiz kadarıyla halen sonuçlanmamıştır. YÖK soruşturması ile ilgili dosyaya dilekçe sunmamıza rağmen bu konuda tarafımıza bir bilgi de verilememiştir.

Yaşanan olayın basit bir cinayet olmadığı başından beri ifade edilmesine rağmen henüz aileleri ve kamuoyunu tatmin eden bir adım atılmamıştır. Olayda kastı ve ihmali bulunanların bir an önce cezalandırılması ve ailelerin üzüntülerinin bir nebze azalması için savcılık ve YÖK soruşturmalarının bir an önce neticelendirilmesi öncelikli talebimizdir.” dedi.

Üniversitede düzenlenen anma töreni ile ilgili olarak da açıklamada bulunan Ahmet Gürcan Orhan, anma töreninde cinayet kurbanlarının ailelerine konuşma hakkının tanınmamasını eleştirerek, “Törene katılım çok sınırlı tutulmuştur. Her ne kadar rektörlük anma programını içerik olarak olumlu karşılasak da, programa katılmamam sebebimiz; ailelere söz hakkı tanınmaması, öğrenci ve çalışma arkadaşlarının program dışında tutulmasıdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.