27 HAZİRAN’A DİKKAT!

Alpu’ya yapılması planlanan termik santrale ilişkin MTA tarafından Alpu Ovasında sondaj çalışmaları başladı.

27 HAZİRAN’A DİKKAT!
22 Mayıs 2019 Çarşamba 16:34

Alpu’ya yapılması planlanan termik santrale ilişkin MTA tarafından Alpu Ovasında sondaj çalışmaları başladı.  Eskişehir Çevre Platformu ve Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller 27 Haziran’da gerçekleşecek olan ihaleye dikkat çekmek için sondaj çalışmalarının yapıldığı alanda bir açıklama yaptı.

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı ve ESÇEP üyesi Nuray Akçasoy 27 Haziran’da termik santrale ilişkin ihale yapılacağını ifade ederek, “Biz ESÇEP olarak termik santralin endişelerini yaşıyoruz. Haziranın 27’sindetekrar bir ihale süreci var. 2 ayda bir ertelenerek gidiyor. Ama biz 1 buçuk yıldır bu mücadeleyi veriyoruz, anlaşıldı ki bu mücadeleye devam edeceğiz.Biz bütün siyasi partilerin bu konuda yan yana durmasını, Eskişehir için bu mücadelede olmasını isterdik. Ama bizi yine termik santralle ilgili kötü günler bekliyor” dedi.

Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller hükümetin Alpu ile alıp veremediğini anlamadığını aktararak, “Biz termik santrali istemediğimizi defalarca söyledik. 31 Mart seçimlerinden sonra yeni bir dönem başladı. İktidara biz geldik. Bir önceki başkan, termik santralle ilgili halkla olumlu mesajlar vermeye çalıştı. Ama buna kendisinin de inanmadığını düşünüyorum. Doğma büyüme Alpulu insanlar olarak, kömürlü termik santralin sonuna kadar karşısındayız. Eskişehir’den ve Alpu’dan ne alıp veremediklerini çözmüş değilim. Ülkemizin enerji açığı olabileceğini de düşünmüyorum. Kömürlü bir termik santrale ihtiyaç olabileceğini de aklım almıyor. Eğer enerji açığımız varsa, yenilenebilir enerjiler vardır. Bölgemiz de şartlar itibari ile buna çok uygun. Güneş panelleri konabilir, rüzgar gülleri konabilir. Havamıza, suyumuza, toprağımıza, hele ki insanımıza sahip çıkmamız lazım.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.