21 DİLDE 21 MAYIS

21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nün 155. Yılı Esminyatürk içerisinde bulunan sürgün anıtı önünde anıldı.

21 DİLDE 21 MAYIS
22 Mayıs 2019 Çarşamba 12:32

21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nün 155. Yılı Esminyatürk içerisinde bulunan sürgün anıtı önünde anıldı. Programda 21 farklı ülkeden 21 kişiden gelen soykırım destek mesajları duygu dolu anlar yaşattı.

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği anma ve iftar programına AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Karaçay Balkar Kültür ve Yardımlaşa Derneği Başkanı Musa Korkmaz, Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Oğuz Yavuz, Hendek Kafkas Kültür Derneği Başkanı Kamil Şirinel ve çok sayıda davetli katıldı. Sürgün anıtına çelenk koyularak başlayan programda 21 Mayıs 1864 Soykırımı bildirisi okundu. Dernek Başkanı Cihan Ertok, 101 yıl süren Kafkas Rus savaşları ile Kafkas halklarının anavatanlarından sürüldüğünü ifade ederek, “Bizler her yıl yapılan bu soykırımı anma programları ile anıyoruz ve anmaya devam edeceğiz. Bugün cenazemiz var” dedi. Ardından 21 Mayıs anısına dernek gençlik kolları tarafından çekilen kısa film davetlilerin beğenisine sunuldu. 21 farklı ülkeden 21 kişinin çerkes soykırımı anısına çektikleri destek videoları davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.