2022’nin tohumları hazırlanıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin tarımda dışa bağımlılığı azaltmak için 2018 yılında hizmete açtığı yerel tohum üretim merkezinde, tohum üretim çalışmaları devam ediyor.

2022’nin tohumları hazırlanıyor
19 Ekim 2021 Salı 13:29

Milyonlarca tohumu hem Eskişehir ilçelerinde hem de başka illerde düzenlenen tohum takas etkinliklerinde üreticiler ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılının hasadını yaptı. Birbirinden farklı onlarca çeşidi Park ve Bahçeler Dairesi hizmet alanında üreten ekipler, tohumluk olarak üretilen sebze ve meyvelerin hasadını gerçekleştirdi. Toplanan tohumların ayıklanarak kurutma işlemlerinin başladığını belirten yetkililer, tohumların üreticiler ile buluşması için çalışmaların devam edeceğini de sözlerine eklediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.