1.ANA JET ÜS KOMUTANLIĞINDA DAYAK SKANDALI

Eskişehir 1.  Ana Jet Üs Komutanlığı er yemekhanesinden sorumlu astsubay A.S mantının zamanında yapılmamasından dolayı yemekhanede  aşçı olarak çalışan Adem Asil’i darp etti. Aldığı yumruk sonrası gözünde morluklar ve burnunda şişkinlik olan Adem Asil’e 3 gün 'iş göremez' raporu verildi.  Asil, astsubay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

1.ANA JET ÜS KOMUTANLIĞINDA DAYAK SKANDALI
28 Mayıs 2019 Salı 13:24

Olay 25 Mayıs günü Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı er yemekhanesinde yaşandı. Er yemekhanesinden sorumlu astsubay A.S ile üsttün yemekhanesinde aşçı olarak çalışan sivil memur Adem Asil arasında ‘mantının zamanında yapılmaması’ üzerine tartışma çıktı.  Aşçıya önce sözlü tepki gösteren astsubay A.S daha sonra yetkililerin gözü önünde Asil’i darp ettiği iddia edildi.  Aldığı darbeler sonucu aşçı Adem Asil’in gözünde morluklar, burnunda şişkinlik oluşurken; aşçıya 3 gün iş göremez raporu verildi. 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU 
Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur Sen İl Başkanı Ali Selim Aktaş, saldırıyı kınayarak savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.  Başkan Aktaş sendika olarak olayın takipçisi olacaklarını ifade ederek, “Askeriye bizim peygamber ocağımızdır. Mübarek ramazan ayında evindeki çocuklarına helal lokma getirmek için çalışan kamu çalışanımıza böyle bir durumun üst komutanlığında mesai saatlerinde ve göz göre göre ceyran etmesinden üzüntü ve hicap duyuyoruz.  Sorumlular hakkında gerekli disiplin işlemlerin 1’nci Ana Jet Üst Komutanımız Hava Pilot Tuğgeneral Ali Özmen  tarafından yapılacağına inanıyoruz.  Ve konunun takipçisi olacağız” dedi. 

SİVİL MEMURLAR SAHİPSİZ DEĞİLDİR
“Sivil memurlar sahipsizdir değildir” Aktaş, “Kendini amir zanneden kim olursa olsun kamu çalışanına böyle bir şey yapmaya hakkı yoktur. Kaldı ki disiplin yönünden ön güvenilen askeriye de tekrar böyle bir durumun yaşanmaması için Cumhurbaşkanımıza, Milli Savunma Bakanımıza ve Hava Kuvvetleri Komutanımıza konuyu ileteceğiz” şeklinde konuştu. 
Aktaş, Büro Memur Sen ailesi olarak sivil memurların  haklarının aranmasında her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Gökhan Koçal

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.