1 MAYIS ESKİŞEHİR’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Eskişehir’de 1 Mayıs işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü hep birlikte coşku içinde kutlandı.

01 Mayıs 2019 Çarşamba 14:25

1 Mayıs, Eskişehir’de Odunpazarı Meydanında kutlandı. 

 Atatürk Bulvarı Migros önünde toplanan binlerce işçi ellerinde dövizler, bayraklar, sloganlar atarak Odunpazarı Meydanına yürüdü.  DİSK, KESK, TMMOB, Kristal-İş ve Türk Tabipler Birliği’nden oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına siyasi partiler de katıldı.

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 1 Mayıs’ta alana çıkan işçi ve emekçilerle bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan Faik Alkan, “İşçi sınıfının mücadele günü aynı istek, aynı amaç ve aynı kararlılıkla Odunpazarı Meydanında vücut bulmuştur” dedi.  Alkan, “Kapitalizm insanlığa karşı barbarca saldırıyor. Bizler diyoruz ki ya kapitalizm kazanacak ya da bizler kazanacağız. Bugün kıdem tazminatına göz koyanlar şunu bilsinler ki işçi sınıfı bu son kalesini kaptırmayacaktır. Mücadele edecektir” şeklinde konuştu.

ŞEHİRLERİMİZE BAHAR GELDİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ‘sayenizde şehirlerimize de bahar geldi’ diyerek,  “Memleketimin dağlarına bahar gelmişti. Sayenizde şimdide şehirlerine bahar geldi. İşçi sınıfının yönetimde söz sahibi olabilmesi için hep birlikte mücadele devam edelim. İşçi sınıfının bayrağını en yukarıya hep birlikte dikelim” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK PAY SİZİNDİR

“Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siz emekçi kardeşlerimle gurur duyuyorum” diyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, “Bu dünyada her ne varsa tek bir kaynağı vardır; o da emektir. Emek bu dünyanın asli unsurudur. Üretici aklı olan, ruhu olan bir makinadır. Bu şehirde ne üretiyorsak, neyi en güzel yapıyorsak bunlarda en büyük pay sizin payınızdır. İyi günler sizleri bekliyor ” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Abdal Haluk Tolga bir konser verdi. İşçi ve emekçiler Abdal Haluk Tolga’nın seslendirdiği türküler eşliğinde halay çekti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.