YÜKSEK HIZLI TREN TÜLOMSAŞ’TA ÜRETİLECEK

Bir takım ziyaretler gerçekleştirmek için Eskişehir’e gelen Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın ilk adresi TÜLOMSAŞ oldu.

YÜKSEK HIZLI TREN TÜLOMSAŞ’TA ÜRETİLECEK
29 Ocak 2020 Çarşamba 15:47

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Eskişehir’deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş.’yi (TÜLOMSAŞ) gezerek, “Milli Hızlı Trenimizin üretimiyle ilgili çalışmaları burada başlatmış bulunuyoruz” dedi. 

“Şuanda bu fabrikamızın AR-GE Merkezi’nde 100’ün üzerinde mühendisimiz çalışıyor. Bu mühendislerimizin yaptığı çalışmalar, üreteceği projeler ve bunların imalata dönüşmesiyle yollarımızda insanımızı taşıyacak olan Mili Yüksek Hızlı Treni burada inşa etmiş olacağız” diyen Bakan Turhan, şunları kaydetti: “Ülkemizin ulaştırma altyapısında önemli yatırımlar yaptık. Şimdi hızlı trenler, hızlı tren yolları yapıyoruz. Yüksek Hızlı Tren hatları inşa ediyoruz. Bunlar için kullanılacak olan tren setlerimizi, trenlerimizi, lokomotiflerimizi inşallah bu tesiste yapıp demiryollarımızda hizmete sunacağız. Şuanda Yüksek Hızlı Tren setlerini yurtdışından getiriyoruz ama TÜLOMSAŞ ülkemizdeki demiryollarında yük ve yolcu taşıyan vagonları, lokomotifleri üretiyor. Sadece yurtiçinin ihtiyaçlarını karşılamıyor, bunları yurtdışına da ihraç ediyor. Milli Hızlı Trenimizin üretimiyle ilgili çalışmaları da burada başlatmış bulunuyoruz. Bu bizim için, geleceğimiz için önemli bir adımdır.”

Bakan Turhan ayrıca, 11’inci Kalkınma Planı kapsamında yüksek hızlı tren teknolojisini geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, dünyada bu alanda söz sahibi olmaya kararlı olduklarını kaydetti.

Bakan Turhan, Eskişehir ziyareti sırasında tasarım ve imalatı TÜLOMSAŞ'a ait olan DE 10000 Milli Dizel Elektrikli Manevra Lokomotifini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.