Yıllık 640 milyon dolarlık ihracat…

Farklı sektörlerde üretimiyle bir sanayi kenti olan Eskişehir’de bir ilke daha imza atılarak Türkiye’nin ilk “Madencilik Kümesi” kuruldu.

Yıllık 640 milyon dolarlık ihracat…
11 Ekim 2016 Salı 00:32

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) öncülüğünde kurulan küme, madencilik sektörü üreticileri ve akademisyenleri bir araya getirecek. Hedef ise; Eskişehir’in madencilik potansiyelini daha arttırmak ve rekabet içinde işbirliğini sağlamak. 
Madencilik Kümesinin Eskişehir için çok önemli olduğuna değinen ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, “Odamız daha önce seramik, havacılık ve raylı sistemler alanındaki kümelerin kurulmasına öncülük ettik. Kümelerimiz bugün ciddi işlere imza atıyor. Şimdi ise Eskişehir için önemli bir ihracat kalemi olan ve madencilik ile uğraşan üyelerimizi madencilik kümesi ile bir araya getiriyoruz. Ayrıca bu sektör birçok sektöründe önünü açmakta” dedi. 
Eskişehir’deki madencilik sektörünün taş ve toprağa dayalı imalat sanayi ile birlikte düşünüldüğünde yıllık 640 milyon doları bulan bir ihracat yaptığını açıklayan Özaydemir, üniversitelerinde küme içerisinde yer alacağını belirtti. Eskişehir’de çok çeşitli ve stratejik değerde maden kaynakları bulunduğunu söyleyen Eskişehir Madencilik Sektörü İş Kümelenmesi Kurucu Başkanı Ekrem Bulur, madencilik sektörünün gelişmesine ve uluslararası rekabet gücüne katkıda bulunmak için bir araya geldiklerinin altını çizdi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.