Yeni ürün hikayesi olan üründür

Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Mobilya Sanayi Kümelenmesi organizasyonunda küreselde başarı için “Tasarım” konulu seminer gerçekleştirildi.

Yeni ürün hikayesi olan üründür
19 Haziran 2019 Çarşamba 12:40

Tasarım sürecine vizyoner yaklaşım ve bu yaklaşımın ürünlere kattığı değerle markaları global platformda nasıl başarıya taşıdığı hakkında ARTFUL İç Mimarlık ve Tasarım-Ece Yalım Design Studio firma yetkilileri Ece Yalım ve Oğuz Yalım tarafından tasarım üzerine bir seminer yapıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Mobilya Sanayi Kümelenmesi Başkanı Ertuğrul Tezgören, “Mobilya işine soyunduğum zaman Ar-Ge yapacaksın dediler. Biz de hiç düşünmeden kopyalama yaptık ve başarısız olduk. Ne zaman ki küçük de olsa farklı tasarımlar yapsak o zaman güzel sonuçlar aldık. İlerlemeye başladık. Fakat bu anlamda yolumuz uzun. Ar-Ge ve tasarımı üzerine daha çok çalışmamız gerek. Eminim ki bu konuda yapılan toplantı ve eğitimler ile ufkumuz açılacak ve bizlere değer katacaktır.” şeklinde konuştu.
ARTFUL İç Mimarlık ve Tasarım-Ece Yalım Design Studio yetkilileri ile ilgili Ece Yalım ve Oğuz Yalım hakkında seminer öncesi bilgilendirmede bulunan ESMOS Üyesi Göksal Günaydın, “Daha önce İnegöl’de düzenlenen bir sempozyumda Ece Hanım’ın bir sunumu vardı doğru tasarımla işin ne kadar başarılı olunduğunu anlattığında Eskişehirli arkadaşlarımızın da bu sunumu dinlemeleri gerektiğini düşündüm. Eskişehir Sanayi Odası da bu konuda bize ışık tuttu ve ESO’da tasarım yöntemleri anlamında önemli olan bu sunumu dinledik. Ece ve Oğuz Yalım’ın iki firmaları var kendileri hem iç mimari tasarımları hem de her türlü ürün tasarımları faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bu konuda bizlere yol göstereceklerine inanıyorum.” dedi.

Hikayesi olan ürünler

Tasarım üzerine gerçekleştirilen sunumda önemli olanın tasarımcı ve sektör kişilerinin kol kola girerek takım halinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Ece Yalım, “Bizler ürünleri çiziyoruz ama üretilmediği zaman bu hiçbir anlam ifade etmiyor. Önemli olan tasarım ve sektörün kol kola girerek hareket etmesi, tam anlamıyla yeni bir ürün yapmaya odaklanması. Günümüzde gelişen teknolojinin bizlerden istekleri var. Yüzlerce ürün arasından form değişikliği yapmak yeni bir ürün yapmak anlamına gelmiyor. Yeni ürün; çağa uygun ürünler üretmek, yeni bir şeyler ortaya koymaktır, bir hikayesi olandır.” diye konuştu.
ESO'da gerçekleştirilen sunuma, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESMOS Başkanı Ertuğrul Tezgören, ESMOS Başkan Yardımcısı Hakan Korkmaz ve çok sayıda ESMOS üyesi ve mobilya sektöründeki sanayiciler katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.