Yatırımcılar ve satın almacılar Eskişehir’e geliyor

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) sanayicilerin birbirleri daha çok tanımasına ve birlikte iş yapma kültürünün gelişmesine katkı için hayata geçirdiği fuarların üçüncüsü gerçekleştirildi. ESO üyesi Döküm Sektörü ve Makina İmalat Sanayi firmalarını bir araya getirdiği fuarda firmalar üretim kabiliyetlerini sergiledi. Fuara AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’da katıldı.

Yatırımcılar ve satın almacılar Eskişehir’e geliyor
26 Eylül 2018 Çarşamba 12:20

Fuarın açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Bursa TSO ile imzalanan işbirliği protokolü ile yatırımcıların ve satın almacıların Eskişehir’e geleceğini açıkladı.

Her hafta farklı Meslek Komitelerine yönelik düzenlenen fuarların 3'üncüsünü düzenlediklerini konuşmasında belirten Kesikbaş “Sektörün önemli firmalarının ESO'da bir araya geldiği fuar projemizde bu hafta döküm ve makina sektörü yer alıyor. İlk hafta yaklaşık 500 kişinin katıldığı geçen hafta 400'ün üzerinde sanayicimizin katıldığı fuarlarımız ciddi talep gördü. Birbirimiz ile daha fazla etkileşim kuralım ve ticaret yapalım istiyoruz” dedi.

İşbirliklerine imza atıyoruz

Bursa TSO ile fuardan bir gün önce imzaladıkları işbirliği protokolünden bahseden Kesikbaş, bunun iki bölgeye de güç katacağını ifade etti. Kesikbaş, “Dost kazanıyoruz. İşbirliği çalışmalarımıza İstanbul ve Bursa ile başladık, İzmit ve İzmir ile de yakın zamanda imzalayacağız. Bursa ile işbirliği anlaşması imzalarını attık. Bursa'ya gelen yatırımlar, satın almacılar artık Eskişehir'e de gelecek. Sanayicilerimize daha fazla iş imkânları yaratacağız. Bunun dışında Batı ülkelerinin Sanayi Odaları ile kardeş oda ülkeleri çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

Yılbaşına kadar 4 URGE

Yapı Malzemeleri sektöründe URGE Projesi gerçekleştirdiklerini ve devamının geleceğini dile getiren Kesikbaş “Biraz geç kalmışız şimdi hızlı hareket etmemiz gerekiyor özellikle ihracata dönük URGE projelerimizi zaman içinde dörde beşe çıkaracağız. Yakın zamanda bir tanesini başlattık. Bizlerde yıl başına kadar 4 tane URGE projesi çıkaracağız. Proje başına minimum 1 milyar dolar alıyoruz ve yüzde 75'i devlet tarafından ödeniyor”

İşler artacak

Fuarda konuşan ESO Meclis Başkanı Süha Özbay ise sanayicinin iş yükünü artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Özbay, “Bursa ve İstanbul sanayicileri gibi bizlerinde kendi markamızı yaratmamız gerekiyor. Yan sanayi olabiliriz, başka bir firmaya destek veriyor olabiliriz ancak ihracatımızı artırmak için mutlaka kendimize ait bir ürün bir marka çıkarmamız gerekiyor. Bursa ile imzaladığımız stratejik işbirliği anlaşması ile sanayicimize daha fazla iş yapma imkânı yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarından sonra AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ile ESO Yönetim Kurulu stantları ziyaret ederek bilgi aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.