VİZYON TOPLANTILARININ İKİNCİSİ DÜZENLENDİ

EOSB tarafından gerçekleştirilen Vizyon toplantılarının ikincisi düzenlendi. Toplantının konuğu olan fütürist ekonomist Ufuk Tarhan, geleceğe ilişkin sunum yaptı.

VİZYON TOPLANTILARININ İKİNCİSİ DÜZENLENDİ
26 Ocak 2018 Cuma 14:07

Açılış konuşmasını yapan OSB Başkanı Nadir Küpeli, vizyon toplantıları ile ilgili oldukça olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek “Bilgi yeni yüzyılın petrolü. Dijitalleşmeye ayak uyduramayanların yok olma ile karşı karşıya kalacağı bir çağdayız. İş, sadece insanın bu dönüşüme ayak uydurması ile bitmiyor. Kurumlarında çağa ayak uydurmak gibi bir zorunluluğu var” diyerek, toplantılara katılanlara teşekkür etti.

“Geleceği anlamak ve yakalamak lazım”

Fütürist- Ekonomist Ufuk Tarhan, İnsanlara fayda sağlayan kişilere iş insanı dediğini belirterek, iş dünyasında başarıyı yakalayabilmenin geleceği anlamaktan geçtiğini söyledi. Dünya’da teknolojinin geldiği noktaya ilişkin örnekler veren  Tarhan, “tarihi nasıl herkesin bilgisi gerekiyorsa gelecek hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Bunun üzerine çalışma yapmak zorundayız. Giderek belirsizliğin arttığı yürüyüşte bundan yararlanmak lazım” diye konuştu. Geleceği çok hızlı adapte olunması gerektiğini ifade eden Tarhan 35 yıldır iş hayatı içinde olduğunu ve işe ilk başladığı dönemde bilgisayar internet ve mobil aygıtların esamesinin okunmadığını, ancak şimdi iş dünyasına bu üç gelişmenin damga vurduğunu hatırlatarak, bundan sonraki sürecin daha hızlı bir şekilde yaşanacağını belirtti. Dünyanın artık robot ve yapay zekalı vatandaşları olduğunu belirten Tarhan, Türk iş adamlarının icatları geliştirme yönünde ciddi kapasitelerin olduğunu söyledi. Bundan sonraki süreçte kafalarda hiçbir sınırın olmaması gerektiğini belirten Tarhan, iş dünyasında  cesurlar bozguncular, paylaşımcıların daha fazla söz sahibi olacağını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.