VİZYON TOPLANTILARININ 3’ÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) tarafından hayata geçirilen Vizyon Toplantıları’nın üçüncüsü gerçekleştirildi. Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Bilgi Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin’in katılımıyla gerçekleştirilen konferans Tasigo Otelde düzenlendi.

VİZYON TOPLANTILARININ 3’ÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
30 Mart 2018 Cuma 15:02

ORTAYA BİR VİZYON KOYDUK

Toplantının açılışında konuşan EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, göreve geldiklerinden beri söylediklerini hayata geçirdiklerini belirterek, “7/24 Eskişehir sanayisi için ürettiğimiz projeleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Ortaya bir vizyon koyduk ve Eskişehir sanayicisinin gücüyle, onların geleceği için her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

PLANLARIZ, ÜRETİRİZ, GERÇELEŞTİRİRİZ

Sanayicilerin iradesi ve gücüyle yola çıkıp, bu iradeye güvenilirse başaramayacakları hiçbir şeyin olmadığına vurgu yapan Küpeli, “Bizler sanayiciyiz. Planlarız, üretiriz, gerçekleştiririz ve hep işin ehli ile çalışırız. Yoğun bir tempomuz var. Ama vizyon toplantılarının hayata geçirerek, konusunda işin ehli olan insanlarla buluşmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

PROJE VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ

Konuşmasında yerli ve milli üretim meselesini çok önemsediklerinin altını çizen Küpeli, şöyle devam etti; “Hem yerli otomobil, hem de milli hızlı tren üretimi konusunda çalışmalarımızı azami düzeyde yürütüyoruz. Lojistik imkânlarımızın gelişmesi için, özellikle limana bağlanma konusunda bakanlığımızla farklı projeler için görüşüyoruz.

Havalimanın aktif hale getirilmesi ile önerilerimiz, şehir gündeminde... Bu konuda da gerek THY gerekse gerekli kurumlarla yakın temasımızı sürdürüyoruz. Proje ve çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz. E-ihracat ve dış ticaretin online yapılması için sanayicimize gerekli alt yapıyı hazırlıyoruz. Yurt dışında açmayı planladığımız ihracat ofisleri için ön protokol imzaladık. Mevcut kümelerimizin yürüttüğü çalışmaların dışında yeni kümeler açarak, uluslararası rekabeti geliştirme (Ur-Ge) destekleri ile özellikle pazarlama konusunda çalışmalarımızı 2018 yılında hayata geçireceğiz. Ekonomi bakanlığı ile yurtdışından alım heyetlerinin Eskişehir’e gelmesi ve bu ziyaretlerin organizasyonu konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Sanayicimiz için Ankara’da teşvik ve destek ofisi açıyoruz. EOSB Akademi’nin eğitim takvimini oluşturmak için çalışmalarımıza başladık.”

AFRO-ASYA HİNTERLANTI KURULUYOR

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Kerem Alkin ise “Geleceğin Ekonomi Politiği, Yükselen Avrasya ve Türkiye'nin artan rolü” üzerine bilgiler verdi.

Toplantıda bir de sunuş gerçekleştiren Alkin, yeni bir gelişme olarak ortaya çıkan Afro-Asya Hinterlantı hakkında açıklamalarda bulundu.

Kapitalist sistemde ABD, İngiltere sonrası yeni bir taşıyıcı kolonun Çin olabileceğine dair tartışmaların sürdüğünü anlatan Alkin, “Bu durumdan ABD’nin hiç memnun kalmayacaktır. Zaten iki ülke arasında bir sürtüşme söz konusu. Özellikle Çin, okyanuslarda güçlü olmak ve kontrolü sağlamak için ciddi deniz gücü yatırımları yapıyor” dedi.

Alkin’in yaptığı konuşmadan sonra geçilen soru cevap kısmında sanayiciler son güncel gelişmeler konusunda çeşitli sorular yönelttiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.