VERGİ ZAMLARI HALKI MAĞDUR EDİYOR

Türk-İş İl Temsilcisi Necat Kılıç, vergilerin dar ve sabit gelirli vatandaşa yüklenmesinin kabul edilebilir insancıl bir yaklaşım olmadığını söyledi.

VERGİ ZAMLARI HALKI MAĞDUR EDİYOR
05 Ekim 2017 Perşembe 12:59


Türk İş'e bağlı şubeler adına konuşan Kılıç, Motorlu Taşıtlar Vergisi ile diğer zamlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Necat Kılıç, hükümet tarafından açıklanan orta vadeli kalkınma programının halkın çok büyük bir kesimini mağdur ettiğini, dar ve sabit gelirli çalışanları, özellikle bordro mahkumlarına karşı haksızlık yapıldığını yeni faturalar eklendiğini gördüklerini kaydetti.


Orta vadeli programda halkın lehine bir iyileştirme beklerken tam tersine halkın üzerine daha fazla oranlarda vergiler gelmesinin adaletli bulmadıklarını ifade eden Necat Kılıç, “Özellikle bizi çok yakından ilgilendiren çalışanların gelir vergisinin 3. diliminde ödediğimiz yüzde 27’lik vergi oranının yüzde 30’a çıkarılmak istenmesi zaten toplam vergi gelirlerinin yüzde 70 civarını karşılayan biz çalışanları derinden yaralamıştır” dedi.


Ülkeyi yönetenlerin halkın refahını daha çok düşünmesi gerekirken yapılmak istenen bu zamlarla ülke insanının yaşam kalitesini daha aşağı çekeceğini öne süren Kılıç şunları söyledi:


“Sermaye guruplarına yapılan vergi indirimlerinin tam tersine emekçilerin vergilerinin yükseltilmesinin doğru olmadığını nimet ve külfet dengesinin bozulduğunu belirtmek istiyoruz. Biz Eskişehir Türk-İş ve bağlı sendikalar olarak bu zamlardan bir an önce hükümetimizin vazgeçmesini bekliyoruz. Daha yeni imzaladığımız kamu ve özel sektör sözleşmelerin de alınan zamların, enflasyon ve vergi artışıyla fazlasıyla geri alınacağı çalışanların daha da fakirleşeceğini söylüyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.