Uyuşmazlıklarda arabuluculuk dönemi başladı

1 Ocak 2018 tarihi ile iş dünyasında yeni bir dönemin başladığını söyleyen Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş M. Özaydemir, işçi-işveren uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine geçildiğini açıkladı.

Uyuşmazlıklarda arabuluculuk dönemi başladı
02 Ocak 2018 Salı 15:11

1 Ocak 2018’de yürürlüğe giren 7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu’nu ile iş uyuşmazlıklarında dava şartı haline gelen arabuluculuk hakkında bilgi veren ESO Başkanı Özaydemir, “Arabuluculuk ile iş dünyasına farklık ve yeni bir soluk gelmiştir. Yeni düzenlemede oldukça önemli ve bunu hayata geçirenleri kutlamak gerekir. Sistemin başarısı için bizde katkı sunacağız” dedi.

Bu kapsamda ESO’da çalışma yapıldığını ifade eden Özaydemir, “Odamızda arabuluculuğun tanıtımı ve uygulanması için geçtiğimiz yıl eğitim ve seminer çalışmaları gerçekleştirdik. Ayrıca sitemin uygulanması adına Odamıza danışmalık hizmeti verilmesi ve bu konuda bir merkez oluşturması planlanmaktadır” dedi.

Yaptığı açıklamada İş Mahkemeleri Kanunu kapsamında yapılan yeni düzenlemelerle Arabuluculuk görüşmeleri sonunda anlaşmaya varan işçi ve işverenin, üzerinde anlaşılmış olan hususların tekrar dava konusu yapmasının mümkün olmadığının belirten Özaydemir, bunun iş dünyası için önemli bir zamandan tasarruf sağlayacağını belirtti. Özaydemir, “İşçi de işveren de ihtiyacını karşılarken bu sorunla uğraşmayı bırakacak, enerjisini, potansiyelini ve zamanını başka işler için kullanabilecektir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.