Üreticiler ortak satın alıyor, daha çok kazanıyor

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin hizmetlerinden biri olan ‘eosbbirliktesatinal.com’ projesi kapsamında EOSB firmalarının satın alma yöneticileri bir araya geldi.

Üreticiler ortak satın alıyor, daha çok kazanıyor
26 Aralık 2018 Çarşamba 13:18

EOSB Başkanı Nadir Küpeli, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin tanıtımını yaptı.  Küpeli, şunları kaydetti: Hepimizin ticarete atıldığı andan itibaren bir sözü çok duymuşsunuzdur: ‘Para kazanacaksan satın alırken kazan.’ Bu durum yıllardır sanayicimiz arasında da konuşulmuş, bazı küçük organizasyonlar yapılmış ama çok kısa soluklu projeler olmuştur. Bu konudaki en önemli başlangıç Safa Ay kardeşimizin Mart 2018’de yaptığı ‘birlikte satın al’ lansmanıdır. Bundan kısa sayılabilecek süre sonra kendisiyle OSB arasında bir protokol imzalanmak suretiyle konu ortak proje haline gelmiştir.  Beklentimiz bir mal veya hizmeti daha kaliteli, daha uygun fiyatlarda, daha az zaman harcayarak organize bir sistemde ortak bir yazılım-portal kullanarak çözüme ulaştırmaktır.

-ÜÇ ANA BAŞLIK-

Kurulan sistem üç ana başlıktadır; ‘Acil satın alma’, ‘bireysel satın alma’ ve ‘birlikte satın almalar. Bizin için önemli olan bu işi birlikte çözebilmek olan üçüncü şıktır. Burada amaç firmaların ürün ve hizmet alımlarına doğru ve hızlı bir şekilde cevap vermek için satınalma departmanları arasında köprü olmayı amaçlayan ‘birlikte satın al’ sisteminin kullanılabilmesidir. Günümüzde birçok e-ticaret sitesi tek taraflı çalışırken he zaman bireysellik ön planda yer almaktadır.

-PROJENİN AVANTAJLARI-

Birlikte satınal projesi ise ana teması olan ‘B2B’ ile satın alma kararında ikili ilişkilerinden ziyade satın alma personellerinin ihtiyacı olan ürünün zaman, maddiyat ve kaynaklardan ne kadar tasarruf edebileceğine odaklanması hedeflenmektedir. Tedarikçiler açısından avantajları ise satış-pazarlama giderlerini minimize etmenin yanı sıra, işletmesinden ayrılmasına gerek kalmadan bulunduğu şehirdeki her türlü müşterisine en kısa sürede hizmet verebilmesidir. Birlikte satınal portalının diğer bir amacı ise müşterileri ve tedarikçileri birbiri ile 7/24 ticaret yapabilir hale getirmektedir. Böylece müşteri ve tedarikçiler birbirleri ile hem müşteri hem de tedarikçi statüsünde alışverişte bulunabilecek, aradığı her şeye kısa sürede sahip olabilecekler.

-230 FİRMAYLA GÖRÜŞÜLDÜ-

Burada kısa bir istatistiki bilgide vermek isterim, bugün kadar 230 firmayla birebir görüştük, bunlardan 85 satın almacı sisteme üye oldu. Şuan anda 73 de tedarikçi var. Kullandıkça, tanıttıkça bu sayı artacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.