Türkiye’de tarım, dünya devi şirketlerinin dayatmalarına teslim edilemez

Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan: “Türkiye’deki tarım dünya devi olan bazı tarım şirketlerinin dayatmalarını ve Avrupa Birliği’nin dayatmalarına teslim edilmemelidir” dedi.

Türkiye’de tarım, dünya devi şirketlerinin dayatmalarına teslim edilemez
28 Kasım 2017 Salı 16:05

İktisadi Kalkınma Vakfvı ve Eskişehir Ticaret Borsası tarafından iş dünyasına yönelik ‘Türkiye –AB ilişkilerindeki gelişmeler ve iş dünyası üzerindeki etkileri’ konulu  panel düzenlendi. Eskişehir Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşenen panele konuşmacı olarak İKV Genel Sekreteri Doç.Dr. Çiğdem Nas, İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü M. Gökhan Kilit,  İKV Araştırma Müdürü Çisel İleri katıldı. 

Panel öncesi konuşan Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, tarımın önemine dikkat çekere, şunları söyledi: “Tarım kalkınmanın en önemli temel taşlarından biridir. Her ne kadar sanayi kenti olmakla övünsekte şehrimiz tarımsal üretim alternatiflerine sahip verimli tarım bölgesidir. Eskişehir ekonomisi içerisinde tarım lokomotiftir ve asla ihmal edilemez. İhmal edilmemelidir. Hem Eskişehir’de, hem de Türkiye’de. Türkiye’deki tarım dünya devi olan bazı tarım şirketlerinin dayatmalarını ve Avrupa Birliği’nin dayatmalarına teslim edilmemelidir. Tarım gerçekten çok önemli stratejik bir sektördür.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.