TÜRK HELİKOPTERİNDE ESKİŞEHİR İMZASI OLSUN

ETO Başkanı Metin Güler, Milli Helikopter Projesi T-625’in motorunun TEİ öncülüğünde üretileceğini belirterek, motor imalatında Eskişehirli yan sanayi firmalarının yer alabilmesi için Eskişehir Ticaret Odası’nın desteği ile çalıştay düzenlendiğini, şehrimizdeki KOBİ’lerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini dile getirdi.

TÜRK HELİKOPTERİNDE ESKİŞEHİR İMZASI OLSUN
02 Aralık 2017 Cumartesi 14:01

ETO Başkanı Metin Güler, T-625 ismi ile bilinen Özgün Genel Maksat Helikopter Programı hakkında değerlendirmede bulundu. Milli helikopterin motorunun TEİ öncülüğünde üretileceğini belirten Güler, motor üretimi için de alt yüklenici firmalara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Eskişehir’in yan sanayisi ve havacılık sektöründeki tecrübesiyle bu projenin altından başarıyla kalkabileceğini kaydeden Güler, üretilecek olan Turboşaft motorun tüm aksamlarıyla Eskişehir imzası taşıması gerektiğini söyledi. Projenin hem Eskişehir ekonomisine hem de Türkiye’nin havacılık savunma sanayine önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Güler, projenin büyümek ve daha çok tecrübe kazanmak isteyen Eskişehirli KOBİ’ler için de fırsat olduğunu kaydetti.

Tedarikçi firmalarla görüşmeler yapılacak

Turboşaft Motoru projesinde alt yüklenici olacak yer alacak firmaları tespit etmek için Savunma Sanayii Müsteşarlığı himayesinde ve ETO’nun desteği ile çalıştay düzenleneceğini kaydeden Güler,  “TEI ev sahipliğinde ve odamızın desteğiyle 18-19 Aralık 2017 tarihlerinde Eskişehir Anemon Otel’de Turboşaft Motor Alt Sistemleri Çalıştayı düzenlenecek. Bu kapsamda firmalara proje hakkında detaylı bilgi verilecek. Bu firmaların motor alt sistemleri, sayısal motor kontrol sistemi, test, teknoloji kazanımı, imalat ve özel proses konularında projede alt yüklenici olarak yer alabilmesine imkan tanınacak. Eskişehirli firmalarımızın bu fırsatı kaçırmaması gerekiyor. Eskişehir yan sanayisi her türlü teknik donanıma ve tecrübeye sahip. Biz bu projede üyelerimiz yer alsın, Eskişehir kazansın istiyoruz.  Bunun için de her türlü desteği veriyoruz” diye konuştu. Proje hakkında bilgi almak ve çalıştaya katılmak isteyen firmalar 11 Aralık gününe kadar http://www.milliturbosaft.com adresinden başvurabilecek ya da ETO Üye İlişkileri Birimi Sorumlusu Hakkı Sarpkaya’ya 0 (222) 222 26 26 – 267 numaralı telefondan ulaşabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.