TÜLOMSAŞ İÇİN NE DEDİLER?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD)'nün bağlı ortaklıkları olan Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. (TÜVASAŞ), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. (TÜDEMSAŞ)'nin birleştirilmesi suretiyle, iktisadi devlet teşekkülü olarak Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ)'nin kurulması kararlaştırıldı. Karar ile görüşlerini aldığımız CHP İl Başkanı Recep Taşel ve İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş konuya ilişkin olarak amaları ol açıklamalarda bulundu.

TÜLOMSAŞ İÇİN NE DEDİLER?
05 Mart 2020 Perşembe 11:33

Recep Taşel: İlk etapta şehrimiz adına çok olumsuz bakmıyorum. Şayet amaç üretimdeki hedefleri yakalamaksa böyle bir adımın atılması makul karşılanabilir. İzlemek gerekiyor. Bir kuruluşun tek başına yapamayacağı işler için böyle bir birleştirme olması söz konusu. Ancak izlemek lazım. İşin ucunda özelleştirme varsa o zaman itirazlarımızı yüksek sesle dile getiririz. Bu tür konularda elimizde ön bilgilerin veya açıklamaların olması gerekiyordu.

Mehmet Ektaş: Uzun süredir bu süreci takip ediyoruz. Bu birleşmenin Eskişehir’e olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmaz. Olumlu bir adım olması için bu tür birleşmelerden daha ziyade siyasi iradenin argeye ciddi pay ayırması gerekiyordu. Bu zamana kadar yapmadı. Bundan sonrada yapmaması halinde maalesef herhangi bir olumluluktan söz edemeyiz. Önümüzde Çin gibi bir örnek var. Bundan sonra yapılacak ortalıklarda yerlilik şartı konması zaruridir.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.