TMSF ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ YAPACAĞIZ

Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu Eskişehir’in köklü sanayi kuruluşlarından Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Halpaki Döküm ve Tarkon Makine’de çalışan yaklaşık 500 işçi 4 aydır maaş alamadığını söyledi. Serdaroğlu işçilerin haklarını alabilmek adına TMSF önünde oturma eylemi yapacaklarını aktardı.

TMSF ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ YAPACAĞIZ
25 Eylül 2019 Çarşamba 18:15

Eskişehir’in köklü sanayi kuruluşlarından Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Halpaki Döküm ve Tarkon Makine’de çalışan yaklaşık 500 işçi 4 aydır maaş alamamakta. Eylül ayı başından itibaren üretim faaliyetinin durduğu fabrika işçileri yaptıkları eylemle mağduriyetlerini dile getirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 500 işçi ellerinde dövizler, sloganlar atarak Valilik Meydanına yürüdü. Burada bir konuşma yapan Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Halpaki Döküm ve Tarkon Makine’de aylarca sıkıntı yaşıyoruz. 4 aydır arkadaşlarımız ücret alamıyor. Bildiğiniz üzere Zeytinoğlu grup şirketlerine 2009 yılında TMSF tarafından el konuldu. Bu süre boyunca işletmeler çalışmaya devam etmiş ancak şirketlerin finansal yapısı daha da bozulmuştur. Dönem boyunca şirketler yanlış yatırımlar ve yönetsel hatalar nedeniyle büyük bir borç yükü altına sokulmuştur" dedi.

SORUMLU TMSF'DİR

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) şirketi bataklığa sürüklediğini aktaran Serdaroğlu, “3 bin kişinin ekmek yediği fabrikanın bugüne gelmesinin sorumlusu TMSF’dir. TMSF bu şirketleri, içini boşaltmak için aldı. TMSF bırakın bu fabrikayı kurtarmayı, bugün hükümete yakın birtakım sermaye gruplarının üzerinden bu şirketi zarara soktu. BMC’yi kurtardılar. TMSF’den defalarca görüşme talep ettik. Bize sendikaya randevu vermediler. Çünkü biz ayıplarını biliyoruz. TSMF önüne gideceğiz bu fabrikayı siz bataklığa soktunuz, siz kurtaracaksınız diyeceğiz. TMSF’nin arkasında kim var bugünkü saray hükümeti var. Kendilerine yakın şirketlerin borçlarını affediyorlar, SSK borçlarını affediyorlar kurtarıyorlar; peki, Eskişehir’in en eski fabrikasını neden kurtarmıyorsunuz. Burada iki büyük bankanın alacağı var. Bunlar gereken duyarlılığı gösterse bu fabrika üretime devam eder. Gelecekle ilgili iş sorunu yok ama fabrika bugün hammaddesini alamıyor, elektriği, doğalgazı kesik, maaşlar ödenmiyor ve bu kadar insan mağdur” diye konuştu.

ANKARA'YA YÜRÜYECEĞİZ

TMSF önünde oturma eylemi yapacaklarını aktaran Serdaroğlu, “Bakanlara, milletvekillerine, siyasi partilerin temsilcilerine mektup gönderdik. Arkadaşlarımızın sıkıntılarını anlattık. Bugüne kadar bir ses çıkmadı. Mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz. TSMF’nin önünde oturma eylemi yapacağız. Daha sonra Ankara’ya yürüyeceğiz” dedi.

İşçilerin yaptığı eyleme CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.